Vučić: U Prokuplju će se graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram/avucic

najavio

Vučić: U Prokuplju će se graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda!

"Radi se o rekonstrukciji posojećeg državnog puta, koji će biti proširen i presvučen novim asfaltom", kazao je Vučićtokom posete Prokuplju i dodao da će obnovljeni put moći da služi "bez bilo kakvih popravki narednih 20 godina"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da u septembru počinje obnova puta Merošina - Prokuplje - Kuršumlija, koja bi trebalo da bude završena u roku od godinu i četiri meseca, odnosno do kraja 2022. godine.

"Radi se o rekonstrukciji posojećeg državnog puta, koji će biti proširen i presvučen novim asfaltom", kazao je Vučićtokom posete Prokuplju i dodao da će obnovljeni put moći da služi "bez bilo kakvih popravki narednih 20 godina".

Dodao je i da autoput Niš - Merdare počinje da se gradi "izmedju kraja septembra i početka novembra" i to prva deonica od 5,5 kilometara.

Objasnio je da teren u tom delu Srbije otežava gradnju zbog čega će 77 kilometara tog autoputa koštati 255 miliona evra, od čega če EU dati 40 miliona evra.

Precizirao je da će put imati 85 mostova, kao i 35 tunela ukupne dužine 18 kilometara.

On je u Prokuplju obišaozavršne radove na obnovi Gimnazije za šta je Vlada Srbije izdvojila 305 miliona dinara.

"Ovde ćemo da radimo još dve osnovne škole i jedan vrtić. Veoma mi je drago da smo se odlučili za Prokuplje jer malo gde sam video da ljudi toliko poštuju ulaganje u škole i decu kao u ovom kraju", naveo je Vučić.

Vučićje najavio i da će do Prokuplja doći gasovod, koji će biti važan za industrijsku zonu Hisar, što će koštati 36 miliona evra.

"U Prokuplje dolazi i gas i uskoro ćemo početi izgradnju gasne mreže duge 114 kilometara, od kojih ćemo sami uraditi 77 kilometara. To će biti velika pogodnost za industriju i dovešće nove investitore ovde", rekao je Vučić.

Najavio je da će se u Prokuplju graditi i fekalna kanalizacija, kao i tri fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

"Novac za sve investicije je već odobren i obezbedjen. Ovde će se desiti velika promena životnog standarda. Investitori će mnogo zapošljavati mnogo i Toplica će biti puna dece, a ne da jedno Podujevo ima više stanovnika od celog Topličkog okruga", kazao je predsednik Srbije.

Posle posete Prokuplju, Vučić obilazi Blace i Brus.

Bonus video:

00:26

VUČIĆ U OBILASKU RADOVA NA NOVOM KLINIČKOM CENTRU SRBIJE: Majstori predsednika dočekali povicima Srbija KURIR TEKEVIZIJA

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.