DANI OPŠTINE BRUS: Zlatni grb dodeljen ministarki Anđelki Atanasković
Anđelka Atanasković, Foto: Printscreen/Youtube

SVETO PREOBRAŽENJE

DANI OPŠTINE BRUS: Zlatni grb dodeljen ministarki Anđelki Atanasković

Odbornici Skupštine opštine Brus doneli su odluku o dodeli godišnjih priznanja povodom Dana opštine Brus

Objavljeno:

Povodom dana opštine Brus, 19. avgusta, praznika Svetog Preobraženja Gospodnjeg, u ovoj potkopaoničkoj opštini započela je trodnevna multidisciplinarna manifestacija sa brojnim dešavanjima u oblastima, kulture, sporta, zabave i drugih oblasti.

Odbornici Skupštine opštine Brus doneli su odluku o dodeli godišnjih priznanja povodom Dana opštine Brus.

Zlatni grb Brusa, najviše priznanje ove potkopaoničke opštine dodeljen je Anđelki Atanasković, ministarki privrede u Vladi Republike Srbije za “veoma visok doprinos razvoju opštine Brus”.

Prema rečima dr Valentine Milosavljević, predsednice opštine Brus, plaketa Opštine Brus pripala je Humanitarno organizaciji “Graditelji mira” za uspešno organizovanu akciju “Izgradimo kuću heroju sa Košara, Miji Đidiću”, Radisavu Disku Predolcu iz Razbojne za podizanje spomenika palim borcima u ratovima od 1912. do 1999. godine, Domu zdravlja Brus za borbu protiv korona virusa i sprovođenje imunizacije stanovništva, i KUU “Kopaonička frula” za dugogodišnje predstavljanje stvaralaštva i kulturnog nasleđa bruskog kraja.

Zaslužnim organizacijama i ustanovama, i pojedincima biće uručen i veći broj zahvalnica za doprinos razvoju ove lokalne samouprave u brojnim oblastima društvenih delatnosti i privrede.

Zlatni grb, plakete i zahvalnice biće uručeni slavodobitnicima na svečanoj sednici Skupštine opštine Brus, zakazanoj za četvrtak, 19. avgust.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.