IZJASNIO SE PAVIĆ O EVAKUACIJI SRPSKE DRŽAVLJANKE: Skrenuo je pažnju na 3 KLJUČNA MOMENTA!
Siniša Pavić, Foto: Printscreen/TV Prva

KABUL

IZJASNIO SE PAVIĆ O EVAKUACIJI SRPSKE DRŽAVLJANKE: Skrenuo je pažnju na 3 KLJUČNA MOMENTA!

Kako ističe, jako je bitna sinhronizacija poteza, i naveo da u narednom periodu "možemo da očekujemo neke pomake

Objavljeno: 12:51h

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Indiji Siniša Pavić kazao je za TV Prva nastavlja se sa evakuacijom srpske državljanke Milke Damjanović.

Kako ističe, jako je bitna sinhronizacija poteza, i naveo da u narednom periodu "možemo da očekujemo neke pomake".

"U međuvremenu, situacija na terenu je stabilna i nadamo se da ćemo u narednom periodu naći načina da rešimo situaciju... Situacija je drugačija od one koje smo imali sa dvojicom srpskih državljana. Ona je tamo bila angažovana u nevladinoj organizaciji. Reč je o bezbednosnoj kulturi... Ključna su tri momenta - prilaz aerodromu, ulaz na aerodrom i napuštanje letom. To zahteva sinhronizaciju i našu komunakciju koja već postoji", objasnio je on i kazao da pošto radi za nevladinu organizaciju, ne želi da ugroži svoje saradnike.

"U narednom vremenu možemo da očekujemo određene pomake koje sa Milkom Damjanović pripremamo", dodao je otpravnik u ambasadi Indije.

On je kazao da bi voleo da bude konkretniji kada je reč o tome da li će za to biti potrebni dani ili sati.

"Ona treba bezbedno da napusti Avganustian, a uslov za to je stalna komunikacija i uslaglašavanja poteza", naveo je Pavić i ističe da je naša državljanka oseća bezbedno.

Dvojica državljana Srbije bezbedno su napustili Avganistan, kaže Pavić, i navodi da je to izvedeno specijalnim letom u organizaciji Nemačke.

"Dugujemo zahvalnost nemačkoj strani, ali i drugim stranama koje su nam pomogle da ne načinimo državu", objasnio je otpravnik.

Govoreći kakva je trenutna situacija u Avganistanu, on je kazao da se svi informišemo preko medija i društvenih mreža. Pavić ističe da talibani žele da se predstave u drugačijem, lepšem svetlu nego što su predstavljeni.

Bonus video:

03:34

Profesor međunarodnih odnosa o povratku redovnog služenja vojnog roka

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.