Ministar Stefanović: Odavanje državnih tajni nije kratko trajalo!
Foto: Fonet

odavao državne tajne

Ministar Stefanović: Odavanje državnih tajni nije kratko trajalo!

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime privedenog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali je rekao da odavanje informacija stranim obaveštajcima "nije bilo tokom kratkog perioda", odnosno da to nije trajalo samo nekoliko meseci
Objavljeno: 13:25h

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je uhapšeni pripadnik UKP duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime privedenog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali je rekao da odavanje informacija stranim obaveštajcima "nije bilo tokom kratkog perioda", odnosno da to nije trajalo samo nekoliko meseci.

Njega sumnjiče da je odavao tajne MUPA Srbije: Da li je Veljko Popara osoba o kojoj je večeras pričao Vučić?

"Radi se o dobroj akciji pripadnika MUP i BIA, koji su uočili ovo lice i kontakte sa jednim pripadnikom zapadne obaveštajne službe i neutralisali ovo lice kroz efikasnu akciju. Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca", rekao je Stefanović.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče, nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi, kako je naveo, "i sa istoka i sa zapada".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.