Nikola Petrović odlazi s mesta direktora EMS!
Foto: Marina Lopicic

Ističe mu mandat

Nikola Petrović odlazi s mesta direktora EMS!

Petrović je potvrdio da mu mandat generalnog direktora ističe u drugoj polovini decembra, ali kaže da će tek tada odlučiti da li će se na javnom konkursu kandidovati za reizbor
Objavljeno: 10:05h

Nikola Petrović , generalni direktor javnog preduzeća Elektromreže Srbije (EMS) najverovatnije se neće ponovo kandidovati na tu funkciju, piše "Danas".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Petrović je potvrdio da mu mandat generalnog direktora ističe u drugoj polovini decembra, ali kaže da će tek tada odlučiti da li će se na javnom konkursu kandidovati za reizbor.

Sagovornici "Danasa" tvde da Petrović ne može ponovo da se kandiduje jer Zakon o javnim preduzećima predviđa da generalni direktori moraju da imaju završen četvorogodišnji fakultet, a on po ovim navodima ima završenu samo Visoku školu strukovnih studija.

Na pitanje novinara ovog lista kako komentariše tvrdnje "zlih jezika" da nema fakultetsku diplomi Petrović je odgovorio:

- A kako vi i "zli jezici" mislite da sam dosad bio direktor bez završenog fakulteta?

Upitan da li želi da demantuje one koji iznose optužbe na njegov račun i kaže diplomu kog fakulteta ima, direktor EMS-a nije odgovorio već je u sms poruci kratko napisao: "Pozdrav".

U zvaničnoj biografiji na sajtu EMS-a navodi se da je Petrović "diplomirani ekonomista". U biografiji se, međutim, nigde ne navodi koji je fakultet ili školu završio, a taj podatak nije dat ni za druge rukovodioce EMS-a.

Prepreka za obavljanje funkcije generalnog direktora EMS-a kad je reč o Petroviću predstavlja u njegovo članstvo u Glavnom odboru Srpske napredne stranke. Iako Petrović ne obavlja neku stranačku funkciju samo članstvo u stranačkim organima po kriterijumima Zakona o javnim preduzećima diskvalifikuje osobu za kandidaturu za generalnog direktora nekog javnog preduzeća. Ta situacija može da se "prebrodi" zamrzavanjem članstva u političkoj partiji dok traje mandat.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.