Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić predvodio je srpsku delegaciju kod ambasadora Gruzije u Srbiji
Sastanak, Foto: Privatna arhiva

SASTANAK

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić predvodio je srpsku delegaciju kod ambasadora Gruzije u Srbiji

Ambasador Koberidze se zahvalio na korisnim predlozima za unapređenje saradnje dve zemlje

Objavljeno:

Ambasador Gruzije u Srbiji gospodin Ilija Koberidze je primio srpsku delegaciju koju je predvodio Stefan Krkobabić, potpredsednik Narodne skupštine R. Srbije, a u delegaciju su bili i Dragan M. Marković Markoni, poslanik, Aleksandra Đurđev, poslanik i Goran Milenković, pomoćnik ministra za brigu o selu. Sastanak je bio konstruktivan i u bratskoj atmosferi.

Vezuje nas mnogo pozitivnih stvari, pre svega pravoslavna hrišćanska vera i čvrst stav Gruzije kada je u pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije na prostoru Kosova i Metohije. Srbija i Gruzija imaju sličnost i u proizvodnji kvalitetne hrane i vina, koja je u velikom zamahu u obe zemlje. U narednom periodu biće potrebno dodatno razviti saradnju, pre svega na polju kulture, ali i turizma, jer Gruzija godišnje od toga prihoduje oko 3 milijarde evra. Zahvaljujemo se Gruziji, kao najstarijoj pravoslavnoj zemlji, što poštuje celovitost Srbije po pitanju KiM - izjavio je Krkobabić.

Stefan Krkobabić
foto: Privatna arhiva

Ambasador Koberidze se zahvalio na korisnim predlozima za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture i ekonomije i istakao da je velika sličnost u načinu života naša dva naroda. Imamo mnogo toga da ponudimo jedni drugima, a vrlo je važna najava uspostavljanja direktnih letova između Beograda i Tbilisija, koji će Srbiju i Gruziju dodatno približiti. Gruzija poštuje teritorijalni integritet Republike Srbije i stav Gruzije je da su KiM sastavni njen deo - istakao je Koberidze.

Sastanku su prisustvovali i Dragan Šagovnović, počasni konzul Gruzije i Gvanca Kešelava, konsultant ambasade.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.