LAVROV IZJAVIO DUBOKO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Tužne reči ruske diplomatije!
Miroslav Lazanski, Foto: Profimedia

tuga

LAVROV IZJAVIO DUBOKO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Tužne reči ruske diplomatije!

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

- Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog - napisao je Lavrov.

- Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbili i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019.godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.

Bonus video:

02:40

ALEKSIN DRUG OTKRIVA DETALJE IZ ŽIVOTA TRAGIČNO NASTRADALOG MLADIĆA: Dva dana pred smrt bio je neizmerno srećan, a OVO je razlog

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.