VULIN O KRIVIČNIM PRIJAVAMA PROTIV NJEGA I PREDSEDNIKA: Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen/ YouTube/ RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

izjasnio se

VULIN O KRIVIČNIM PRIJAVAMA PROTIV NJEGA I PREDSEDNIKA: Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije!

On je rekao da postoje u Srbiji političari i mediji koji "politizuju" slučaj kriminalnog klana Veljka Belivuka da bi "na prvom mestu povredili Vučića i njegovu porodicu ali i Srbiju"

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su danas protiv njega i predsednika države Aleksandra Vučića, podnete krivične prijave tužilaštvu jer se tako brane od optužbi koje se mogu čuti "u delu javnosti pod kontrolom Dragana Đilasa - iako "policija i tužilaštvo znaju da su to gluposti".

- Oni pokušavaju da od Vučića i mene naprave šefove mafije, od toga ćemo se braniti na sve zakonom dozvoljene načine - izjavio je Vulin, povodom krivičnih prijava koje su protiv njega i Vučića podneli potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.

On je rekao da postoje u Srbiji političari i mediji koji "politizuju" slučaj kriminalnog klana Veljka Belivuka da bi "na prvom mestu povredili Vučića i njegovu porodicu ali i Srbiju".

- Kakva je Srbija zemlja u kojoj je šef države i šef mafije, a ministar unutrašnjih poslova drži klanicu u Ritopeku, kako nas napadaju. U takvoj državi nema investicija, ona ne može da brani Kosovo, niti Republiku Srpsku - naglasio je Vulin.

Na podećanje kako je rekao da prihata da ide na poligraf i pitanje da li će ga tužilaštvo pozvati, on je rekao da se "raduje tom trenutku" .

Vulin je ponovio da je hapšenje grupe Belivuka uspeh srpske službe, policije i tužilaštva i naglasio da FBI "nije konkretno učestvovao u bilo čemu što ima veze sa hapšenjem Belivukovog klana".

- Ja baš i nisam neki veliki miljenik zapadnih službi a pogotovo zvaničnih politika mnogih zapadnih država. Da postoji trag sumnje ili dokaza da sam na bilo koji način bio umešan u bilo šta protivzakonito da li mislite da to ne bilo objavljeno na naslovim stranama svih medija - rekao je Vulin.

Bonus video:

01:55

SVI SU ĆUTALI KADA SU SE SMANJIVALE PENZIJE: Predsednik GOP-a o ekonomistima koji osporavaju pomoć starijim građanima!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.