Jovanović (DSS): Očekujem neku vrstu dogovora na dašnjem sastanku o poboljšanju izbornih uslova
Miloš Jovanović, Foto: Espreso

oglasio se

Jovanović (DSS): Očekujem neku vrstu dogovora na dašnjem sastanku o poboljšanju izbornih uslova

Na pitanje kakav je stav DSS oko razdvajanja predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, Jovanović je odgovorio da se on zalaže to da "izbori budu zajedno"

Objavljeno:

- Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da očekuje da će danas u dijalogu predstavnika vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova biti postignuta "neka vrsta dogovora", na osnovu predloga koji su do sada izneti.

Jovanović je, pred početak sastanka Radne grupe za dijalog vlasti i opozicije bez učešća stranaca u Skupštini Srbije, za televiziju N1 rekao da je današnji sastanak "rekapitulacija" onoga o čemu se pregovaralo na devet prethodnih sastanaka, a da prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića ukazuje da će biti predložena neka vrsta dogovora.

On je rekao da su se zahtevi DSS i Pokreta za obnovu kraljevine Srbije, koji nastupaju zajedno u koaliciji NADA, u dosadašnjim razgovorima odnosili na "medijsku ravan", koja podrazumeva veću zastupljenost opozicije u medijima, pre svega javnom servisu, kao i na "poštovanje izbornih prava i odsustva pritiska na birače", kao i da "glas koji se ubaci u biračku kutiju završi u izbornom rezultatu".

"Vrlo konkretne teme se nalaze na dnevnom redu, videćemo šta može a na čemu treba da radimo i kako da prevazidjemo celu situaciju. Danas ćemo dobiti neku vrstu odgovora vlasti, čućemo šta vlast kaže na naše predloge. Neki će biti prihvaćeni ali verovatno ne svi", rekao je Jovanović i dodao da su predlozi opozicije za poboljšanje izbornih uslova izneti "na 20-tak strana".

Na pitanje kakav je stav DSS oko razdvajanja predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, Jovanović je odgovorio da se on zalaže to da "izbori budu zajedno".

"Mi, POKS i DSS nemamo novca da traćimo na dva izbora", kazao je Jovanović i dodao da će učestvovati i na predsedničkim, i na parlamentarnim i beogradskim izborima, ako budu organizovani u istom danu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.