Brnabić: Vlada će nastaviti da ulaže u Jablanički okrug
Ana Brnabić, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

pre svega u turizam

Brnabić: Vlada će nastaviti da ulaže u Jablanički okrug

Brnabić je u Sijarinskoj banji kazala novinarima da će Sijarinska banja preko Radan planine biti povezana sa Kuršumlijom i tri banje u kuršumlijskom kraju...

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada nastaviti da ulaže u tu banju, u opštinu Medvedja kao i u ceo Jablanički okrug, i to pre svega u turizam.

"U neke od ovih opština je teško dovesti strane investitore, ali zato treba da uložimo više u naše prirodne resurse, u naša poljoprivredna gazdinstva, naše poljoprivrednike, naše preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća", rekla je premijerka na početku dvodnevne posete Jablaničkom okrugu.

Brnabić je u Sijarinskoj banji kazala novinarima da će Sijarinska banja preko Radan planine biti povezana sa Kuršumlijom i tri banje u kuršumlijskom kraju (Kuršumlijskom, Prolom i Lukovskom banjom).

"Sve što možemo da uradimo sami, uradićemo. Ako dodju strane investicije, dobro su došle, mi ćemo im pomoći. Ali dok čekamo i dok pripremamo okruženje da ih dovedemo, da vidimo šta je ono što mi možemo da uradimo sami sa našim ljudima odavde", rekla je Brnabić.

Brnabić će danas, tokom prvog dana dvodnevne posete Jablaničkom okrugu, posetiti Specijalnu bolnicu Gejzer u opštini Medvedja, farmu Mak u opštini Lebane, kao i lokalitet Caričin grad.

Drugog dana posete je planirano da premijerka obidje industrijsku zonu Kosančić u opštini Bojnik.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.