VUČIĆ U DNEVNIKU RTS: Vrata su otvorena za sve, nećemo biti izolovani
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK SRBIJE

VUČIĆ U DNEVNIKU RTS: Vrata su otvorena za sve, nećemo biti izolovani

Predsednik u Dnevniku govori o aktuelnim temama

Objavljeno: 20:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio gost Dnevnika na RTS 1.

Predsednik je u Dnevniku govorio o aktuelnim temama.

- Nadam se da ćemo prionuti na posao, mnogo toga je potrebno da se uradi da ne bi bilo granica ka Albaniji i Severnoj Albaniji. To je izvanredna ideja mira i stabilnost, nije nametnuta spolja, nećemo da budemo izolovani i sami kao 90-tih, a i da ne slušamo druge, da ne budemo pokusni kunići, nego da radimo za naš narodi n ašu zemlju, rekao je Vučić.

- Vrata su otvorena za sve, mi nikoga ne ćemo da jurimo, nek u Sarajevu i Podgorici objasne kako je kad se čeka na granicama, njihova je odluka, nismo neko ko bi vršio pritisak, ko želi dobrodošao je.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

- Stopa rasta za 2. kvartal je 13,4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bićemo najuspešniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima. Usvojićemo i novi budžet, imamo u junu i juli suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit, a u februaru mesecu uplatićemo veliki iznos svaom penzioneru u Srbiji, biće 20.000 dinara svakom, a biće i povećanje penzija preko 5%.

- Penzioneri su uvek razumeli državu, a naša ideja sa poslodavcima da minimalac bude 35.000 dinara, to nije dovoljno ali je više od 150 evra kao ranije. Time ćemo imati prosečnu platu 613 evra, a biće i veća jer će biti povećanja plata u javnom sektoru.

- Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicja smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembnra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

- Srbija će da uradi sve što može za mir i stabil nost u BiH. Na obeležavanju Oluje će u Beogradu biti kompletnoi rukovodstvo RS, pa ćemo razgovarati. Ali Srbija će uvek biti uz narod Srpske, uz poštovanje Dejtona.

FBI NIJE UČESTVOVAO U ISTRAZI PROTIV BELIVUKA

- Želim da čestitam pecijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod nkei dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na lsučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile.

- Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama.

- Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.