Luka Petrović povodom napada na gradonačelnika Bora: Nećemo napadati slabije, snagu ćemo pokazati na izborima!
Luka Petrović, Foto: Privatna Arhiva

REAKCIJA

Luka Petrović povodom napada na gradonačelnika Bora: Nećemo napadati slabije, snagu ćemo pokazati na izborima!

Petrović je reagovao na nasilje u Boru

Objavljeno: 20:32h

Član predsedništva SNS i koordinator za istočnu Srbiju Luka Petrović osudio je današnje nasilje najviših stranačkih funkcionera Narodne stranke, kao i napad na gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića na zboru u borskom selu Krivelj.

– Podsetio bih najviše stranačke funkcionere Narodne stranke Vuka Jeremića, potpredsednika Miroslava Aleksića i predsednika GO i odbornika u Boru Dragana Markovića da se nismo plašili, niti povlačili pred njima kada su bili na vlasti i na vrhuncu svoje političke moći. Danas su, još jednom, pokazali da su kukavice koje misle da će neko da se uplaši ako su u grupi, a svi zajedno da se skupe imaju hrabrosti kao mali miš. Jedino što im je danas bio cilj, kao i predhodnih meseci, je da pokušaju da na svaki mogući način, zajedno sa Draganom Đilasom, uruše jedinstvo građana Bora i žitelja sela Krivelj. Očigledno je da ne mogu da podnesu svaki uspeh kako Bora, tako i naše Srbije. U vreme Dragana Đilasa i Vuka Jeremića rudnik Bor su hteli da zatvore, da gaje kikiriki i da proizvode nogare za stolice. To je bila „genijalna” ideja ova dva „strucnjaka” koji su opljačkali i razorili našu zemlju. Danas, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučicu i njegovom odgovornom politikom, kao i ličnom odnosu sa premijerom Kine Si Đinpingom, rudnik Bor je spašen – izjavio je Petrović.

On je podsetio da je dolaskom strateškog partnera zaposleno više od 1.500 ljudi, a prosečna plata je sa 28.000, koliko je iznosila u vreme kada je RTB bio u rukama Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, povećana na 98.700 dinara. Očekuje se, dodao je, da ona iznosi i do 100.000 dinara u najskorije vreme.

– Setimo se i da su Đilasovci došli na „fantastičnu” ideju i rasprodali 18 od ukupno 21 fabrike i otpustili preko 17.000 radnika zaposlenih u rudarskom kombinatu, kako bi isplatili zarade zaposlenima. Tadašnji RTB sveli su na oko 4.000 radnika, sa preko 21.000 zaposlenih, a budžet Grada iznosio je jedva 890 miliona dinara. Danas govorimo o 2,7 milijardi dinara gradskog budžeta zahvaljujući privrednom rastu i dobrom poslovanju kompanije Ziđin. Đilasu i Jeremiću nije palo na pamet da Bor treba da nastavi da živi i nisu marili što su uništili samo jednu u nizu kompanija koje su temelj ove države – naglasio je Petrović.

Zato moramo još više da radimo, naveo je Petrović i dodao, da budemo što odgovorniji, vredniji i marljiviji.

– Narod vidi razliku između njihove neodgovorne politike mržnje, sukoba, nestabilnosti i naše odgovorne politike ekonomskog razvoja, mira i stabilnosti. Zato Aleksandru Milikiću dajem punu podršku i poručujem da se jače nego ikada bori za naše građane, za naš Bor, te da je cela stranka uz njega. Danas je pokazao ko smo mi, ako su oni. Mi nikada nećemo napadati slabije, ali cemo se uvek i sa lakoćom odbraniti i jedino gde ćemo pokazivati našu snagu su izbori, jer to je jedino merilo svacijeg rada. Živela Srbija! Živeo Aleksandar Vučić – zaključio je Luka Petrović.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.