MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS): Odluka Incka nije slučajna, ona je skandalozna i totalitarna!
Miloš Jovanović, Foto: Printscreen / Youtube

stav

MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS): Odluka Incka nije slučajna, ona je skandalozna i totalitarna!

On smatra da Republika Srpska treba da radikalizuje sadašnju situaciju, ocenivši da u suprotnom, ako RS prihvati odluku Incka, to otvara put da jednog dana nestane jer će biti označena kao genocidna tvorevina

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA (POKS-DS S), Miloš Jovanović, izjavio je danas da je odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani negiranja navodnog genocida "totalitarna i skandalozna".

"Incko to nije uradio slučajno, jer je cilj unitarizacija BiH. Preko svog namesnika, gubernatora koji može da menja ui donosi zakone, vidi se kontinuitet zapadne politike da se BiH unitarizuje i da entiteti vremenom nestanu, rekao je Jovanović za televiziju Prva.

Lider DS S-a je ponovio da “nikakvog genocida u Srebrenici nije bilo, navodeći da se tamo dogodio zločin ali ne genocid.

- Mi pominjemo Srebrenicu kao zločin, ali Hrvati ne pominju Oluju ili Muslimani Kravice kao zločin. Ne može mir da se gradi na lažima. Nemojte da kupujemo lažni mir tako pričama o genocidu, istakao je Jovanović.

On smatra da Republika Srpska treba da radikalizuje sadašnju situaciju, ocenivši da u suprotnom, ako RS prihvati odluku Incka, to otvara put da jednog dana nestane jer će biti označena kao genocidna tvorevina.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.