Danas: Saša Janković nezavisni kandidat! Ombudsman: Ja to nisam rekao!
Foto: Beta

ne planira da traži podršku

Danas: Saša Janković nezavisni kandidat! Ombudsman: Ja to nisam rekao!

Saša Janković se u vezi s pisanjem Danasa kratko oglasio na Tviteru
Objavljeno: 12:51h

Ombudsman Saša Janković kandidovaće se za predsednika Srbije kao nezavisni kandidat, saznaje Danas od izvora iz opozicionih stranaka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako piše beogradski list, Janković trenutno ne planira da traži podršku opozicije za svoju kandidaturu.

- Namera mu je da bude kandidat grupe građana - kažu sagovornici Danasa.

Izvori Danasa kažu da se razgovori opozicionih lidera uveliko vode, da su sve opcije otvorene i dodaju da će Janković bez stranačke infrastrukture "teško moći da izgura kampanju i uđe u drugi krug".

Saša Janković se u vezi s pisanjem Danasa kratko oglasio na Tviteru:

Povodom teksta u dnevnom listu Danas, koji je objavio da je Saša Janković odlučio da bude nezavisni kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji, zaštitnik građana je uputio demanti navodeći da je netačna tvrdnja lista nanela veliku štetu instituciji koju predstavlja, građanima koje ta institucija štiti i njemu lično.

U demantiju upućenom glavnom uredniku Danasa Dragoljubu Petroviću, Janković objašnjava da mu je novinarka lista Danas poslala juče, 19. oktobra u 14.37 časova, SMS poruku sa pitanjem da li je tačno da je odlučio da se kandidujete za predsednika Srbije kao nezavisni kandidat.

- Poruka mi nije isporučena do danas u ranim jutarnjim časovima, što pošiljalac poruke vidi. Sa novinarkom nisam ni u kakvim prijateljskim vezama, niti blisko sarađujemo. Ipak, iako je bilo jasno da poruku nisam primio, a kamoli na nju imao vremena da odgovorim, već istog dana štampali ste i na naslovnoj strani bez ikakvih rezervi objavili moju 'odluku' kao činjenicu. Tek se na trećoj strani pozivate na anonimne 'izvore iz opozicionih stranaka -piše u demantiju Saše Jankovića uredniku Danasa.

Janković podseća da je više puta javno izjavio da radi svoj posao bez rezerve i da na pitanje o kandidaturi za predsednika ne može da odgovori, obrazloživši i razloge za to.

- I ovaj put ću da ih ponovim: Izbori nisu raspisani, moju dužnost obavljam u punom kapacitetu, kao što to sa svojom čini i predsednik države Tomislav Nikolić. Zato je isticanje svake kandidature u ovom momentu neprimereno i štetno, a ako to čine ljudi na državnoj funkciji, smatram i neodgovorno - kaže Janković.

Istovremeno Janković navodi da ne dolazi u obzir ni odricanje od prava da, kada tome bude vreme, učestvuje u izborima.

- To posebno, jer sam kao Zaštitnik građana i na svom primeru dužan da pokažem da niko ne sme da dozvoli da omalovažavanjem i diskreditacijom, političkim spletkarenjem i drugim pritiscima bude lišen Ustavom i zakonom zagarantovanih prava - bilo to pravo na porodiljsko odsustvo, dnevnicu, dečiji dodatak, rad, socijalnu pomoć, ili pravo da bira i bude biran. Jer, niko nije vlasnik tih prava, niti nosilac suverenosti u Republici Srbiji sem građana - navodi Janković u demantiju listu Danas.

(Espreso.co.rs / Danas, N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.