OVO NIJE TURSKO I NEĆE BITI TURSKO! Vučić najavio razgovor sa Erdoganom i Grcima zbog Kosova
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Printscreen

REAKCIJA

OVO NIJE TURSKO I NEĆE BITI TURSKO! Vučić najavio razgovor sa Erdoganom i Grcima zbog Kosova

Komentarišući najavu turskog predsednika da će krenuti u lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova, predsednik Srbije kaže da će razgovarati s njim

Objavljeno: 11:34h

"Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila...pokušaću da razgovaram s njim i s Grcima", rekao je Aleksandar Vučić i podsetio na važnost Vašingtonskog sporazuma.

"Ako od 1. septembra, do kad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo", dodao je Vučić.

"Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo", rekao je Vučić.

Vučić
foto: Tanjug Printscreen

Dodao je i da veruje da će Erdogan ublažiti taj stav ali ako ne ublaži Srbija će se boriti.

"Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na KiM, ali videćete i to da ni mi nismo tako mali", kazao je Vučić.

O izjavi Bakira Izetbegovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića povodom reči ministra MUP-a naše zemlje Aleksandra Vulina. "Nisam neko ko će da zapuši usta bilo kome.

To može da radi Bakir (Izetbegović). Vulin je moj prijatlej sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup na koji sam bio pozvan. On je imao govor i nije moje da ga ućutkam", kazao je Vučić tokom posete Despotovcu.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram / avucic

."Srbija ima svoje granice i one su priznate u UN i one nas jedino interesuju, računajući i Kosovo i Metohiju kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244. Tačka. Neću da se izvinjavam nikome više, nikada više", naveo je on.

“Oni su ti koji govore o ukidanju RS. Vulin je govorio o nečemu što misli, to pitajte njega… Interesuje nas samo da čuvmao svoje”, dodao je predsednik Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.