VUČIĆ U DESPOTOVCU, PARAĆINU I REKOVCU: Predsednik najavio nove projekte u tri opštine! (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: avucic / printscreen

obilazak

VUČIĆ U DESPOTOVCU, PARAĆINU I REKOVCU: Predsednik najavio nove projekte u tri opštine! (VIDEO)

Vučić je bio prvo u Despotovcu gde je u poseti Tehničkoj školi. Potom je obišao Doma zdravlja i manastira Manasiju..

Objavljeno: 15:16h

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas opštine Despotovac, Paraćin i Rekovac.

Vučić u Rekovcu obišao rekonstruisani Dom kulture Predsednik je u Rekovcu obišao rekonstruisani Dom kulture, koji je obnovljen posle pet decenija.

- Vladika Jovan mi je rekao jednu poslovicu sada. Ako je Šumadija srce Srbije onda je srce Šumadije Levač. Hvala što ste došli u ovolikom broju, za vas imam lepe vesti - započeo je obraćanje predsednik.

- Uradićemo 3, 5 kilometra puta koja pripadaju Rekovcu, na putu ka Kragujevcu. Videćete mašine u roku za 15 dana. Daćemo 57 miliona da se završi vodovod u Rekovcu, da se reši decenijski problem. Rekovac je ušao u program sređivanja kanalizacione mere. Radićemo Dom zdravlja, da deca i penzioneri imaju bolje mesto, gde će ići na intervencije. Ono što je najteže, moramo naći neku investiciju za Rekovac - poručio je predsednik i obećao manju fabriku, gde će raditi oko 200 zaspolenih.

- Danas smo oko 10 miliona potrošili na puteve u tri opštine koje smo obišli-dodao je predsednik.Predsednik Vučić je dočekan tradicionalno, uz so i pogaču, a dobrodošlicu su mu poželeli i najmlađi članovi KUD "Levač" iz Rekovca. Predsednik se osvrnuo i na decu, ističući da treba da imamo više dece, da stvorimo više uslova, kako bi deca čuvala ognjište i Srbiju.

Predsednik je potom probao specijalitete iz ovog kraja, kao i rakiju od dunje. Vučić je od građana dobio brojne poklone. Brojni prisutni građani želeli su da se fotografišu sa predsednikom.

12.49 - Pitanja novinara

- Presrećan sam što sam ovde, nešto malo što je naš posao da pomognemo ovim divlnim ljudima. Srbija napreduje jer država radi svoj posao, ali zahvaljujući i ovom ljudima. Radićemo put Paraćin- Drenovac- Pojate. Uskoro očekujemo rešenje za srpsku fabriku stakla i rešenje za sve ljude u staklari. Verujem da ćemo mnogo uradti za ovaj deo Pomoravlja.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

- Izgradićemo put do skretanja prema Senji do 1. oktobra, a onda nastavljamo do Grze. Uskoro očekujemo rešenje za staklaru i konačno rešenje za nezaposlenost u Paraćinu. Ostaje nam jedan investitor da ga dovedemo i tako ova opština neće imati problema sa likvidnošću - rekao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik je izjavio da se radi obilaznica oko Kragujevca, koja košta 155 miliona evra. Nju radi konzorcijum srpskih kompanija.

Premijer liga

Na pitanje na šta će potrošiti 600 miliona evra, Vučić kaže da se sve vrti oko te cifre i podseća da su neki zaradili toliko trgujući sekundama.

- Ne ljutite se na konkurenciju i na to što Srbija neće da propadne. To je valjda dobro i to je prava utakmica. Pitao bih se odakle privatniku ovoliki novac za Premijer Ligu, a za državu je to dobro. Gledaće se na Telekomu i Premijer Liga i Španska liga i Italijanska liga, to država obezbeđuje i država, tamo gde može, takmiči se. Meni je najvažnije da Telekom može da funkcioniše dobro - kaže Vučić.

Kaže, ironično, da je svaki dan sedeo sa čelnicima Totenhema, Liverpula, Arsenala i da su gledali kako da sruše Šolaka i Đilasa da ne mogu da prenose Premijer ligu. Ta zavera mu je, kaže, uspela. Fotografije zločina Veljka belivuka

Kada je reč o hajci koja se vodi protiv TV Pink zbog fotografija Belivukovih zločina, Vučić podseća da su njihovi mediji prvo napisali "Vučić je rekao da će objaviti monstruozne slike, a ništa nismo videli", a sada ga napadaju jer su najnovije fotografije još jezivije.

Podseća i da su fotografije i snimci ubijenih Zemunaca objavljivani svuda.

- Ovde su prikazane blurovane fotografije, ali su razmere zločina jasne. Ipak, oni su nam prikazivali direktno scene ubijanja iz Srebrenice. Sećate li se toga? Tada se govorilo da je važno da se slike vide da bi Srbi doživeli katarzu i da bi se videlo kakvi su zločonci. Tada nisu tražili ukidanje frekvencije Javnom servisu, ali za ovo što je mnogo manje, traže ukidanje frekvencije Pinku - kaže Vučić. Hotel "Biogor"

Kada bude završen, hotel "Biogor" u okviru kompleksa Sisevac terme biće luksuzni hotel koji će se, prema rečcima Bobana Ilića, vlasnika kompanije RM Stubica koja je investitor, prostirati na oko 10.000 kvadrata. Hotel će, rekao je Ilić za Tanjug, imati četiri zvezdice i 50-ak soba i apartmana od kojih će neki imati i đakuzi kade na terasama. Naveo je da će od dodatnih sadržaja postojati tri konferencijske sale, te da je u planu teretana, kao i spa i velnes centar sa šest sauna, koje će imati pogled na prirodu. U okviru hotela, naveo je, postojaće i unutrašnji bazeni, đakuzi, spoljašnji bazeni, a postojeći restoran će biti renoviran. Inače, u okviru kompleksa Sisevac terme već postoje olimpijski bazen sa termalnom vodom, restoran, prirodno okružzenje za decu, vešstačko jezero, izletište, reka Crnica i ribnjaci.

11.45 - Predsednik u poseti Paraćinu

Predsednik je nakon Despotovca, stigao u Paraćin, gde je obišao hotel "Biogor", u naselju Sisevac, čija izgradnja je u toku. Vrednost investicije je oko 4,5 miliona evra.

Predsednik je konstatovao da je ovom kraju potreban bolji put.

- Mnogo mi je drago što se nalazim u Sisevcu. I manastir svetog Sisoja je divan. Vidim da će hotel velelepno da izgleda. Priroda je čudesna. U Paraćinu je 6.500 nezaposlenih, to je ogroman broj. Važno je da su tri investitora zainteresovana za staklaru. Od Ćuprije do Sisevca odradićemo 4,5 kilometara. Završićemo i put do Grze. U roku od 15-20 dana biće mašine ovde. U Paraćinu veliki broj nezaposlenih zahteva dovođenje nekog velikog investitora - rekao je predsednik.

- Radoslavu i Radojki i njihovoj deci hoću posebno da se zahvalim na ogromnom ulaganju. Ono što država može da uradi jeste da uradimo put, da spojimo dve turističke destinacije, Grze i Sisevac - dodao je Vučić i obećao da će "Paraćin za nekoliko godina biti neprepoznatljiv".

- Mnogo vam je lepo ovde, mnogo ulažete - konstatovao je Vučić i dodao da je potreban bolji put kako bi dolazilo više ljudi. Taj put mogao bi da košta oko dva miliona evra.

Hotel "Biogor"

Kada bude završen, hotel "Biogor" u okviru kompleksa Sisevac terme biće luksuzni hotel koji će se, prema rečcima Bobana Ilića, vlasnika kompanije RM Stubica koja je investitor, prostirati na oko 10.000 kvadrata. Hotel će, rekao je Ilić za Tanjug, imati četiri zvezdice i 50-ak soba i apartmana od kojih će neki imati i đakuzi kade na terasama. Naveo je da će od dodatnih sadržaja postojati tri konferencijske sale, te da je u planu teretana, kao i spa i velnes centar sa šest sauna, koje će imati pogled na prirodu. U okviru hotela, naveo je, postojaće i unutrašnji bazeni, đakuzi, spoljašnji bazeni, a postojeći restoran će biti renoviran. Inače, u okviru kompleksa Sisevac terme već postoje olimpijski bazen sa termalnom vodom, restoran, prirodno okružzenje za decu, vešstačko jezero, izletište, reka Crnica i ribnjaci.

1 / 11 Foto: Tanjug Printscreen

11.19 - O izjavama Bakira Izetbegovića

Nakon izjava Bakira Izetbegovića, koji je napao Srbiju i ministra Aleksandra Vulina, predsednik je kazao da je ministar policije njegov prijatelj, i da se sa njim ne slaže u nekim stvarima, ali da neće nikome zapušavati usta.

- Nije moje da ga ućutkam. Ali da svakome bude jasno, Srbija ima svoje granice, one su međunarodno priznate, računajući i KiM. Tačka. I to neću da ponavljam i da se izvinjavam nikome više, govore da mi izazivamo nestabilnost, a oni su izvor nestabilnosti. Dakle, Vulin je govorio ono što on misli na svom stranačkom skupu, pa to pitajte njega. Ne interesuje nas ništa što pripada nekoj drugoj zemlji, samo da radimo vredno i borimo se za svoj narod - rekao je Vučić.

11h - O izjavama Erdogana

Vučić je prokomentarisao izjave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je kazao da će lobirati za nova priznanja tzv. Kosova.

Vučić je kazao da je Turska velesila, i da je Erdogan veliki lider, ali da je Priština obavezana do 1. septembra Vašingtonskim ugovorom, koji predviđa da neće biti novih priznanja.

- Ako krenu u akciju priznanja, bićemo spremni. Turska je velika sila, ali ni Srbija nije tako mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, zato što Srbija štiti svoje. Ovo nije tursko, i nije pripadalo turskoj već Srbiji, nama ostaje da se borimo za svoju zemlju i narod. Mi rezervnu otadžbinu nemamo, pa ćemo da vidimo - kazao je Vučić.

Predsednik će, nakom Despotovca, posetiti u Paraćinu Hotel "Biogor", u naselju Sisevac.

Nakon toga u opštini Rekovac, posetiće Dom kulture, kao i Vinariju "Lastar".

Vučić je ranije najavio da će naći vremena, i to već u julu, da obiđe nekoliko okruga, kako bi razgovarao sa građanima.

Tada je posavetovao i predsednike opština i gradova da moraju više da razgovaraju sa ljudima sa lokala, jer je to fer odnos, zbog kojeg će, i da ne mogu da im obećaju pomoć, steći njihovo poštovanje.

- Moramo da čujemo i njihove probleme i muke, a oni dobri ljudi ih imaju najviše…Ali, malo ko to želi da čuje - rekao je tada Vučić.

10.56 - O napadima iz regiona zbog izjave ministra Vulina

- Nisam neko ko želi da zapuši usta bilo kome. Vulin je moj prijatelj, s njim se ne slažem u nekim stvarima, to je bio njegov stranački skup. Srbija ima svoje granice koje su međunarodno priznate, u UN, to je naša politika. To neću da ponavljam više. Oni to rade namerno da bi izazvali nestabilnost. Interesuje nas da čuvamo svoje.

Aleksandar Vulin
foto: Youtube/printscreen

10. 44 - Predsednik je govorio o napadima opozicije

- U Niš nisam išao helikopterom, kolima sam išao. To vam je kad na lažima sve zasnivate. Išao sam autom i bilo je strašno nevreme. Kad imam previše obaveza idem helikopterom i to su uglavnom državne stvari. Na stranačke skupove nikada nisam išao helikopterom niti ću.

- Šta god da se desi u Srbiji uvek je isti krivac. Kada napadaju Vulina, to nije dovoljna meta. Ni luk jeo nit luk mirisao, uvek sam kriv, evo prihvatam jesam - kaže predsednik i dodaje da bi isto uradio da je na Vulinovom mestu kada je reč o prikazivanju fotografija žrtava ekipe Veljka Belivuka.

- U policiji imaju snimke i fotografije ubistava i mučenja, to nije prikazivano. Šta su oni uradili? Jel' se sećate ubistva Kuma i Spasojevića u Barajevu? Te slike su svuda prikazivane. Tada im to nije smetalo. Nije im smetalo da nam objavljuju sve kosti iz Batajnice da bi nam pokazali kakvi su Srbi zločinci. Prikazali su snimke uživo ubijanje ljudi u Srebrenici. Što tada niste tražili ukidanje RTS?!

Vučić je podsetio na podsmevanje kada je saopšteno da su pripadnici Belivukovog klana mleli ljudsko meso.

- Ja verujem da će vam policija pustiti da nešto vidite. Ja mislim da je poučno da vidite kako je to stvarno izgledalo, pa da vidimo da li će onaj pedofil sa Pravnog fakulteta da se smeje. Izvinjavam se, nije on pedofil, ali ne sme da kaže da nije pedofil kada ga prikopčaju na jednu mašinu, zato što ga boli bešika, boli ga želudac, sve drugo. Tražiću da se prikaže sve, ako ne ugrožava krivični postupak - kazao je predsednik.

10.20 - Vučić u obilasku manastira Manasija

Predsednik Srbije posetio je manastir Manasija, zadužbinu despota Stefana Lazarevića.

- Despot Stefan je sin Lazarev i Miličin, bio je mudar i pametan zahvaljući savezništvu i politici koju je vodio. Umro je u nevreme u lovu od srčanih kapi. Ovo je jedna od naših najlepših crkava unutar manastira. Monahinje su fantastične žene, dogovorili smo podršku i pomoć. Moraju da se prikopčaju na kanalizaciju, to ćemo mi da platimo. Ovde dolaze vernici iz celog sveta - rekao je predsednik.

Vučić se osvrnuo i na infrastrukturne projekte.

- Ne razvijamo se ravnomerno ali se trudimo da to pomenimo. Ogroman novac je u Beogradu i Novom Sadu, pa svi drugi gradovi.

9. 34 - Vučić u Domu zdravlja: Dobijate mamograf, Jagodina skener

Na početku obilaska predsednik je u razgovoru sa zaposlenima saznao da im je potreban mamograf, kao i vozila.

- Dobro, 200.000 evra šta je problem. U Jagodini je potreban skener. Sutra dobijate pare za mamograf, a za Jagodinu neka bude odmah najbolji skener da time rešimo problem za naredne godine a ne da menjamo skenere na svakih nekoliko godina - kaže Vučić.

- Važno je da su pacijenti zadovoljni ali i medicinsko osoblje - ističe predsednik.

Upitao je zaposlene da li imaju sve od potrošnog materijala i dobio pozitivne odgovore.

- Samo da plate budu malo veće... Biće pre kraja godine - najavio je predsednik u razgovoru sa zaposlenima u Domu zdravlja.

Neki od zaposlenih su rekli predsedniku da bi im značili i ugovori o stalnom zaposlenju.

- Razumeo sam vaš zahtev, neću da obećam ne znam šta, ali ćemo nešto da uradimo.

Vučić
foto: Tanjug Printscreen

9.25 - Ponovo će raditi fabrika stakla u Paraćinu

Predsednik je najavio da će ponovo raditi fabrika stakla u Paraćinu i da su za nju zainteresovani investitori iz Švajcarske, Austrije i Slovenije.

- Mislim da imamo tri zainteresovana ponuđača - Švajcarce, Austrijance i Slovence. To su dobri kupci, a ne kao oni što su bili pre koji su tu samo hteli da opljačkaju - rekao je Vučić i naglasio da će to dodatno promeniti nabolje situaciju u celom tom okrugu.

Takođe, kazao je da će Gilje postati važan centar kada tu bude prošla brza pruga i da će tu stanicu koristiti Jagodinci. Vučić očekuje da će do kraja septembra biti potpisan prvi ugovor sa EU za brzu prugu Beograd - Niš, kao i da će se prvo raditi deonica Djunis - Stalać od 17,5 kilometara.

Vučić
foto: Tanjug Printscreen

9.15 - Dualno obrazovanje je spas

- Dualno obrazovanje je veoma važno i spas je. Nama je danas najveći nedostatak ne najviše obrazovanih ljudi, već zanatlija, od vodoinstalatera do majstora različitih kalibara, koji su odlazili odavde u inostranstvo. Važno je da probamo da vratimo dobar deo ovde - kaže Vučić.

Najavio je i da će u Paraćinu ponovo raditi fabrika stakla i da su već tri zemlje zainteresovane.

Vučić
foto: Tanjug Printscreen

9.00 - Predsednik u Despotovcu u Tehničkoj školi

Vučić je prvo u Despotovcu gde je u poseti Tehničkoj školi. Potom sledi obilazak Doma zdravlja i manastira Manasija.

- Uradićemo nekoliko stvari u Despotovcu. Proširićemo školu na internat i uraditi novu fiskulturnu salu i da vidimo ima li prostora za bazen. Dovešćemo i investitore da bi mogao da se zaposli što više ljudi iz Despotovca. Kad rešimo probleme škole, vodovoda, kanalizacije, investitora veliki smno posao uradili. Ostaje nam da se borimo za veće plate i penzije - najavio je predsednik i zahvalio se okupljenim građanima na podršci.

Aleksandar Vučić
foto: TANJUG PRINTSCREEN

Predsednik je potom obišao zgradu Teničke škole.

- Više od pet miliona evra u prethodne dve godine smo dali iz državne kase za Despotovac. Nama su sve bolnice u Srbiji, sve je stalo da se gradi 1986. ili 1987. gde god da odete. Tek sada uspevamo nešto od toga da obnovimo - rekao je Vučić.

Predsednik će zatim u Paraćinu posetiti Hotel "Biogor", u naselju Sisevac. Nakon toga u opštini Rekovac, posetiće Dom kulture, kao i Vinariju "Lastar".

Aleksandar Vučić
foto: TANJUG PRINTSCREEN

Vučić je ranije najavio da će naći vremena, i to već u julu, da obiđe nekoliko okruga, kako bi razgovarao sa građanima.

1 / 7 Foto: Tanjug Printscreen

Tada je posavetovao i predsednike opština i gradova da moraju više da razgovaraju sa ljudima sa lokala, jer je to fer odnos, zbog kojeg će, i da ne mogu da im obećaju pomoć, steći njihovo poštovanje.

Aleksandar Vučić
foto: TANJUG PRINTSCREEN

"Moramo da čujemo i njihove probleme i muke, a oni dobri ljudi ih imaju najviše. Ali, malo ko to želi da čuje", rekao je tada Vučić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.