KURTI SE OGLASIO NAKON SASTANKA U BRISELU: Neuspeh Srbije je što ne priznaje zločinačku prošlost
Aljbin Kurti, Foto: Tanjug

ocenio

KURTI SE OGLASIO NAKON SASTANKA U BRISELU: Neuspeh Srbije je što ne priznaje zločinačku prošlost

Kurti tvrdi i da su "neuspeh Srbije da prizna svoju zločinačku prošlost i to što ne priznaje nezavisnost Kosova" usko povezani jedno s drugim

Objavljeno:

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je neuspeh Srbije u tome što ne želi da, kako se izrazio, "prizna svoju zločinačku prošlost".

Kurti je na Fejsbuku, nakon današnjih pregovora u Briselu, objavio fotografije knjiga koje je, kako je naveo, u prestonicu Belgije poneo srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju.

"Šteta što nismo uspeli da se dogovorimo barem oko zajedničke izjave sa sastanka. Razlog za to je to što je srpska delegacija odbila da u tekstu bude fraza 'suočavanje sa prošlošću'", tvrdi Kurti.

Kurti tvrdi i da su "neuspeh Srbije da prizna svoju zločinačku prošlost i to što ne priznaje nezavisnost Kosova" usko povezani jedno s drugim.

"Bićemo spremni za konstruktivne sastanke i razgovore, a za razliku od našeg severnog suseda nemamo dileme spram evropskih i evroatlantskih integracija", poručio je Kurti.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.