Vučić: Srbija ceni svaki dinar i evro poreskih obveznika EU
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug printscreen

obratio se građanima

Vučić: Srbija ceni svaki dinar i evro poreskih obveznika EU

Naveo je da je Evropska unija najveći donator Srbije, sa više od tri milijarde evra u poslednjih 20 godina

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas govoreći o pretpristupnim fondovima Evropske unije, da Srbija "ceni svaki dinar i evro" iz EU, odnosno novac njenih poreskih obveznika.

"Mislim da smo se do sada efikasno i odogovorno ophodili prema ovoj značajnoj komponenti razvojne pomoći koja nam je na raspolaganju kao zemlji u pocesu pristupanja", kazao je Vučić na konferenciji "Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu" o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji.

Aleksandar Vučić
foto: Tanjug printscreen

Vučić je istakao značaj pretprisupnih fondova EU, koji se, kako je naveo, koriste zarad ubrzanja reformi u Srbiji i ispunjenja cilja punopravnog članstva u EU, "a time i standarda za gradjane Srbije koji važe za gradjane EU".

Naglasio je da Srbija pokušava da sprovede reforme u oblastima vladavine prava, energetike, zaštite životne srtedine, poljoprivrede i infrastrukture.

"Ponosan sam što odgovornim sprovodjenjem reformi, ponekad nepopularnih, možemo da kažemo da Srbija danas ne bi bila najsiromašnija zemlja EU. Znam koliko su veliki strukturni fondovi koje koriste zemlje članice, nauporedivo veće od pristupnih fondova", rekao je Vučić.

Dodao je da ne bi voleo da Srbija kao članica EU bude zemlja koja nakon 30 godina koristi strukturne fondove i čiji razvoj mora da bude finansiran spolja.

Vučić je istakao da niko ne može sam da se oporavi od pandemije korona virusa i dodao da je "saradnja uvek bila 'lična karta' Evropske unije".

Naveo je da je Evropska unija najveći donator Srbije, sa više od tri milijarde evra u poslednjih 20 godina.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.