Milićević: O genocidu govore oni koji su ubijali u Žutoj kuci
Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, Foto: Stefan Kojić

stav

Milićević: O genocidu govore oni koji su ubijali u Žutoj kuci

U saopštenju Milićević konstatuje da Priština svakodnevnim izjavama, zapaljivom retorikom i brutalnim napadima pokazuje da ne želi nastavak bilo kakvog dijaloga Beograda i Prištine

Objavljeno:

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević najoštrije je osudio Nacrt rezolucije o Srebrenici koju je danas većinom glasova usvojio parlament tkz. Kosova.

U saopštenju Milićević konstatuje da Priština svakodnevnim izjavama, zapaljivom retorikom i brutalnim napadima pokazuje da ne želi nastavak bilo kakvog dijaloga Beograda i Prištine i da je glavni faktor destabilizacije čitavog regiona.

Predstavnici samoproglašene države Kosovo ne prestaju sa svojim svakodnevnim provokacijama, pritiscima i napadima na Srbiju i srpsko stanovništvo. Gotovo svakodnevno desi se bar neki incident, a o rušenju, skrnavljenju srpskih svetinja, srpskih kuća i grobalja da i ne govorimo, navodi on i pita pita kako je moguće da o genocidu govore oni koji decenijama brutalno krše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, koji su proterali 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta i ne dozvoljavaju im bezbedan povratak, čak ni ulazak na teritoriju Kosova i Metohije? " Oni koji su palili srpske crkve i manastire, pokušavajući u isto vreme da ih prisvoje i prikažu kao deo svog kulturnog i istorijskog značaja? Isti oni koji su ubijali Srbe u Žutoj kući" i prodavali njihove organe?", konstatuje Milićević uz pitanje međunarodnoj zajednici- zar sve ovo nisu primeri najsurovijih zločina u novijoj svetskoj istoriji?

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.