Zorana Mihajlović: Neće biti radova na projektu Jadar dok se ne vidi procena uticaja na životnu sredinu
Zorana Mihajlović, Foto: Stefan Kojić

oglasila se

Zorana Mihajlović: Neće biti radova na projektu Jadar dok se ne vidi procena uticaja na životnu sredinu

Mihajlović smatra da je važno što projekat "Jadar" može kvalitativno da promeni privredu i industriju, a da gradjani imaju bolji životni standard

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Кruševcu da na projektu "Jadar", kojim je predvidjena eksploatacija litijuma u blizini Loznice, neće biti nikakvih radova dok se ne donese odluka Vlade srbije, ne završi studija o proceni uticaja na životnu sredinu i dok konačnu reč o projektu ne daju gradjani."Kada je u pitanju projekat Jadar, neće biti nikakvih radova sve dok se ne završi studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Tek potom će gradjani, najverovatnije na referendumu, doneti odluku o budućnosti ovog projekta, što je najdemokratskiji način", rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je ocenila da su sve ostale interpretacije "nakaradna tumačenja, najčešće zlonamerna, rezultat politikanata koji, pod maskom ekologije, manipulišu gradjanima Jadra i Radjevine i pokušavaju da zauzmu neke pozicije na političkoj sceni".

"Кoliko su takvi obmanjivači javnosti ozbiljni i pravdoljubivi pokazuje ovaj napad na mene – zameraju mi što se ja kao ministarka rudarstva bavim projektom potencijalnog otvaranja rudnika? Valjda, računaju da pitanjima rudarstva treba da se bavi ministri kulture ili sporta", rekla je ona.

Mihajlović smatra da je važno što projekat "Jadar" može kvalitativno da promeni privredu i industriju, a da gradjani imaju bolji životni standard.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.