DRUGA FAZA: Poznata agenda međustranačkog dijaloga
Skupština, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije

DRUGA FAZA: Poznata agenda međustranačkog dijaloga

Razgovori o medijima biće nastavljeni i drugog dana, u subotu, 10. jula, od devet sati

Objavljeno:

Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije i uz posredstvo evroparlamentaraca, biće održana 9. i 10. jula u Palati Srbija, a glavna tema bice mediji.

Prema predlogu programa koji su stranke dobile, a u koji je Tanjug imao uvid, dijalog će početi u 10.30 u petak, 9. jula, i tog dana trajaće do 18.30, a razgovaraće se potrebi da se obežbedi nepristrasno predstavljanje političkih aktera u medijima.

Posebno će, u vezi sa tim, biti reči o javnim servisima.

Razgovori o medijima biće nastavljeni i drugog dana, u subotu, 10. jula, od devet sati.

Tog dana planirana je i konferencija za novinare u 12.30, na kojoj bi trebalo da se obrate predstavnici Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta.

Posrednici EP u međustranačkom dijalogu u Srbiji, Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, do sada su, zbog restrikcija putovanja izazvanih pandemojom Kovida-19, održali 15 onlajn konsultacija sa političkim strankama i drugim zainteresovanima za dijalog u cilju poprvaljanja izbornih uslova pred predstojeće izbore koji su u Srbiji zakazani za proleće 2022. godine.

Sada dolaze u Beograd i sastankom sa predstavnicima stranaka trebalo bi i zvanično da počne druga faza međsutranačkog dijaloga.

Inače, sutra će biti održan sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti reči o pitanju zakonodavstva u vezi sa listama nacionalnih manjina, a trebalo bi da se razgovara i sa urednicima televizija sa nacionalnom frekvencom i štampanih medija.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.