VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE BAJDENU POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD!
Aleksandar Vučić, Foto: PRINTSCREEN/TANJUG

ČESTITKE

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE BAJDENU POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD!

On je istakao da je upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas američkom predsedniku Džozefu Bajdenu Dan nezavisnosti SAD, 4. jul, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

- Svakog 4. jula građani SAD slave sećanje na borbu za slobodu i samostalnost, krunisanu u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 245 godina. Mi, u Srbiji, delimo univerzalne vrednosti, oličene u Deklaraciji, a to je da su ''svi ljudi stvoreni jednaki i da je njihovo neotuđivo pravo - pravo na život, slobodu i težnju ka sreći - naveo je Vučić u čestitki koju je uručio danas na prijemu u američkoj rezidenciji u Beogradu ambasadoru Entoniju Godfriju.

On je istakao da je upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD, i ukazao da bi u svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje takvi primeri istorijskog savezništva trebalo da posluže kao putokaz za dalji razvoj njihovih odnosa.

- Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD, koje vidimo kao partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju s različitim izazovima današnjice. Uveren sam da naši prijateljski odnosi doprinose miru i stabilnosti u regionu, do čega nam je veoma stalo, kao i promociji demokratskih vrednosti koje delimo, a u korist bezbednijeg i naprednijeg sveta - naveo je Vučić.

- Dozvolite mi zato da izrazim zadovoljstvo zbog konkretnih koraka u jačanju bilateralne saradnje, kakav je otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije u Beogradu - kaže se u čestitki predsednika Vučića.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.