Ana Brnabić: Dijalog nema alternativu, nije bilo reči o priznanju
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Tanjug

oglasila se

Ana Brnabić: Dijalog nema alternativu, nije bilo reči o priznanju

Ona je kazala da prostora za komrpomis mora biti, zato što je potrebno da se okrenemo budućnosti, a da li će ga biti zavisi i od Beograda i od Prištine

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Ohridu da je teško u ovom trenutku govoriti šta bi značio kompromis sa Prištinom, ali smatra da dijalog nema alternatvu.

- Što se tiče kompromisa, teško je govoriti, ali svi znaju šta to znači, da se nađete negde na sredini i da dve strane budu jednako nezadovoljne postignutim rešenjem, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na Prespa forumu.

Ona je kazala da prostora za komrpomis mora biti, zato što je potrebno da se okrenemo budućnosti, a da li će ga biti zavisi i od Beograda i od Prištine.

Upitana da li je pomoćnik državnog sekretara SAD za pitanja Evrope i Evroazije Filip Riker pomenuo međusobno priznanje, Brnabić kaže da nije, te da veruje da zna kakav bi njen odgovor na to bio.

- Pričali smo o dijalogu Beograda i Prištine, Briselskom sporazumu. Nije bilo pomena međusobnog priznanja, ja taj dijalog ne vidim kao dijalog na kome se priča o međusobnom priznanju, rekla je ona.

Kaže da je Rikeru skrenula pažnju na zabrinjavajuće trendove na KiM i na sve veći broj napada na Srbe, njenu crkvu i imovinu.

- Strašno je videti da recimo imate ženu koja je posle 22 godine odlučila da se vrati u Djakovicu i doživela samo napade. Imate i peticiju sa zahtevom da se ta žena ponovo izbaci iz Djakovice. To su zabrinjavajući trendovi, ocenila je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje prištinskih medija o Vašingtonskom sporazumu i da li znači da Srbija ne poštuje taj sporazum ako ne premesti ambasadu u Jerusalim, Brnabić je kazala da je Srbija ozbiljna država koja poštuje sporazume za razliku od predstavnika Prištine koji ne poštuju Briselski sporazum.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.