PETKOVIĆ: Mnogo smo krvi prolili, naša je obaveza da se borimo za MIR, kao predsednik Vučić!
Petar Petković, Foto: Printscreen/Youtube

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za kim

PETKOVIĆ: Mnogo smo krvi prolili, naša je obaveza da se borimo za MIR, kao predsednik Vučić!

Petković je istakao da kada je Srbija jaka i snažna, može da pomogne svoj narod na KiM i u ekonomskom i u svakom drugom smislu

Objavljeno:

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas srpskom narodu Vidovdan.

- Šaljemo poruku mira jer se borimo za budućnost srpskog naroda na KiM - rekao je Petković za RTS u Gračanici, gde će patrijarh srpski Irinej jutros služiti liturgiju povodom Vidovdana.

Petković je istakao da kada je Srbija jaka i snažna, može da pomogne svoj narod na KiM i u ekonomskom i u svakom drugom smislu.

- Mnogo smo krvi prolili i zato je naša obaveza da se borimo za mir i prosperitet kao predsednik Vučić. Država Srbija je danas uz svoj narod više nego ikada, ovde gde je istorijska vertikala našeg postojanja želimo da živimo u miru, tu poruku šaljemo i svetu i Albancima - istakao je Petković.

On je naveo da baš danas, na Vidovdan, 11 albanskih NVO podnosi peticiju sa namerom da isteraju jedinu Srpkinju u Đakovici.

- Jedna Dragica, mučenik, koja je heroj i pokazatelj prilika na KiM, jeste pretnja za ljude u Đakovici i tzv. vladu Kosova - rekao je Petković.

Najavio je da će se danas sresti sa Dragicom Gašić da bi se videlo kako je moguće pružiti joj zaštitu i podići njeno pitanje do nivoa Brisela.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.