VUČIĆ: Napredak Srbije je nezaustavljiv, oni koji me optužuju se SVAKOG DANA mešaju u unutrašnje stvari Srbije
Aleksandar Vučić, Foto: Profimedia

stav

VUČIĆ: Napredak Srbije je nezaustavljiv, oni koji me optužuju se SVAKOG DANA mešaju u unutrašnje stvari Srbije

Kada je reč o donošenju rezolucije o Srbrenici, Vučić kaže da nisu tačni njihovi navodi da to nije protiv srpskog naroda i Srbije, već da je protiv pojedinaca i pita zašto pojedince nisu naveli

Objavljeno:

Beograd - Svaki put kada Srbija snaži i postaje ekonomski jača, kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već se sama bori za napredak, kreću ujedinjavanja različite vrste sa ciljem stigmatizacije i žigosanje Srba i Srbije da se ne bi dozvolilo izdizanje naše zemlje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ne može Srbija da štrči ni po jednom pitanju", dodao je Vučić nakon dodele uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara.

Na pitanje da prokomentariše sinhronizovane optužbe iz regiona da je Srbija navodno počinila genocid, Vučić kaže da je napredak Srbije nezaustavljiv proces i da je naša zemlja želela to da radi zajedno sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Prema njegovim rečima, nešto je teže to postići sa BiH i Crnom Gorom zbog različitih političkih interesa.

Kako kaže, ti koji njega optužuju u stvari se svakoga dana mešaju u unutrašnje stvari Srbije i to od toga ko će biti vlasnik svakog kafića na Vračaru, do toga kakvu državnu politiku Srbija treba da vodi. Navodi i da ako Srbija ne vodi politiku koja se njima sviđa, onda je treba srušiti.

Kada je reč o donošenju rezolucije o Srbrenici, Vučić kaže da nisu tačni njihovi navodi da to nije protiv srpskog naroda i Srbije, već da je protiv pojedinaca i pita zašto pojedince nisu naveli. "Dobro znate da je to namerno i smišljeno urađeno da bi žig ostao na čelu srpskog naroda. Niste vi ti gospodo koji možete žig sramote da stavite na čelo bilo kojem Srbinu, a kamoli celokupnom srpskom narodu", poručio je Vučić. "Pokazaćemo im da je srpska država jača od tih bandita", kaže Vučić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.