PLATA PORODILJE NE SME BITI ISPOD MINIMALNE ZARADE! Poslanici i danas o izmenama i dopunama ZAKONA!
Ilustracija, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

DOPUNE I IZMENE

PLATA PORODILJE NE SME BITI ISPOD MINIMALNE ZARADE! Poslanici i danas o izmenama i dopunama ZAKONA!

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, čijom će se primenom, kako se omogućiti da u slučaju poremećaja cena određenih proizvoda na tržištu država interveniše i na taj način zaštiti poljoprivredne proizvođače

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili rad raspravom o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koja donosi niz novina, a jedna od njih je da naknada zarade za porodilje ne može biti manja od iznosa minimalne zarade.

Biće podignuta i maksimalna isplata naknade sa tri na pet prosečnih zarada, a prava poljoprivrednih osiguranica biće izjednačena sa pravima koja ostvaruju druge porodilje u Srbiji.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, čijom će se primenom, kako se omogućiti da u slučaju poremećaja cena određenih proizvoda na tržištu država interveniše i na taj način zaštiti poljoprivredne proizvođače.

Ovim zakonskim okvirom biće omogućeno da se trgovina između proizvođača i otkupljivača reguliše ugovorima i na taj način izbegnu zloupotrebe i šteta za same proizvođače.

Predlogom zakona posebno se stavlja akcenat na povećanje sposobnosti poljoprivrednih gazdinstava za uključivanje u velike tržišne lance putem međusobnog povezivanja i uspostavljanja tržišnih standarda.

Cilj Predloga zakona o metrologiji, koji je takođe pred poslanicima, jeste novo razgraničenje poslova u toj oblasti između ministarstva nadležnog za poslove metrologije - Ministarstva privrede i Direkcije za mere i dragocene metale kao organa uprave u sastavu tog ministarstva.

Pred poslanike danas u 16 časova dolaze članovi vlade koji će odgovarati na pitanja poslanika do 19 časova.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.