SUPROTNA STRANA UOPŠTE NE RAZMIŠLJA O KOMPROMISU: Vučić otkrio deo razgovora sa Aljbinom Kurtijem!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/youtube

pažnja

SUPROTNA STRANA UOPŠTE NE RAZMIŠLJA O KOMPROMISU: Vučić otkrio deo razgovora sa Aljbinom Kurtijem!

Vučić navodi da svako mesto na KiM gubimo, samo se pravimo da se to ne dešava.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Skupštini Srbije da ne vidi kako bi kompromisno rešenje Beograda i Prištine izgledalo, kao i da ne vidi nameru kod suprotne strane da uopšte razmišlja o kompromisnom rešenju i da se kod njih sve svelo na najbrutalniju kampanju protiv Srbije.

Vučić je na Petoj posebnoj sednici Narodne skupštine Srbije na kojoj informiše građane i poslanike o pregovorima u Briselu i perspektivama delovanja srpske države na Kosovu i Metohiji, preneo i da mu je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti spomenuo podizanje tužbe za genocid protiv Srbije.

"Kada sam mu primereno odgovorio, rekao je zašto se bunite, pa to nema veze sa vama, to ima veze sa činjenicama koje su se desile na terenu, kao da je citirao Mila Đukanovića, potpuno iste reči su upotrebili", istakao je Vučić.

Predsednik kaže da je Kurtiju rekao da nema nikakvih problema i da podnese tužbu, ali da se onda postavlja pitanje šta očekuju od Srbije - da plaća ratnu odštetu zbog toga što su pokušali i uz podršku zapadnih sila apsolutno uspeli da otcepe deo naše teritorije što mi ne prihvatamo.

"I zbog toga mi moramo da platimo nešto i zbog toga smo mi počinili genocid", istakao je predsednik i naveo je Priština tražila od Albanije da preda tu inicijativu, što je ta zemlja odbila.

Kako kaže, govorili su o velikoj humanoj katastrofi i primećuje da na kraju jedinu humanu katastrofu doživeše Srbi.

"Albanaca je ne manje na KiM nego što ih je bilo 1999., a Srba je za oko 120.000 manje, preteramo i mi pa kažemo da je veći broj, ali mi više nemamo u Kosovu Polju nikoga, ostalo nam je da pevamo 'Srpska se truba čuje', ali nema nikoga, imamo nešto malo u Bresju, koje je bilo 85 odsto srpsko, gubimo Ugljare, Ccaglavicu zato što ih na pametan i lukav način proteruju", kaže predsednik.

Vučić navodi da svako mesto na KiM gubimo, samo se pravimo da se to ne dešava.

"Možemo da pomažemo koliko god hoćete novcem, ne ide, to je realan život, a druga je stvar šta mi osećamo, šta je naša duhovna snaga, šta je ono što znamo i od čega ne smemo i ne možemo da se odreknemo", kaže Vučić.

Navodeći da je Kurti tražio deklaraciju o miru, predsednik kaže da sve što albanska strana radi je s ciljem da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

"Ako mu kažete ne, vi ste protiv mira, a oni za mir i morate da objašnjavate i vi vidite iza svake njihove rečenice da će Amerika i EU da nateraju Srbiju da prizna.Ne postoji ni želja za razgovorom", kaže Vučić.

Dodaje da je Srbija spremna da štiti slobodu, mir, ali nije spremna da kada o tome govori prihvati poniženja koja joj je neko namenio.

"Srbija više nije zemlja podaničkog mentaliteta", zaključio je Vučić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.