DAČIĆ NAKON SASTANKA SA OPOZICIJOM: Vučić nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost KOSOVA!
Ivica Dačić, Foto: TANJUG / RADE PRELIC

pred sednicu o kim

DAČIĆ NAKON SASTANKA SA OPOZICIJOM: Vučić nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost KOSOVA!

Juče je održan sastanak sa vanparlamentarnim strankama bez posredstva stranaca na istovremeni zahtev Vučića i tih partija

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže, pred posebnu sednicu parlamenta posvećenu Kosovu i Metohiji, da postoje političke stranke koje ne mogu da shvate da mogu da postoje podele po mnogim pitanjima, ali da po najvažnijim, kao što je KiM, mora da postoji državno jedinstvo i politička stabilnost.

Ivica Dačić je rekao, povodom sednice Skupštine na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić predstaviti izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine, da je veoma teško doći do konzenzusa.

- Nažalost, postoje političke stranke koje ne mogu da shvate da mogu da postoje podele po mnogim pitanjima, ali da po najvažnijim kao što je Kosovo mora da postoji državno jedinstvo i politička stabilnost - smatra predsednik parlamenta.

Juče je održan sastanak sa vanparlamentarnim strankama bez posredstva stranaca na istovremeni zahtev, naveo je Dačić, i predsednika Vučića i samih tih partija.

Ocenjuje da su to patriotske stranke, koje imaju stav da ne bi trebalo da postoje razlike oko nacionalnih pitanja.

- U tom smislu je dogovoreno i zaključeno da se redovno održavaju ovakvi sastanci, i to daje posebnu političku snagu, pored današnje sednice - istakao je Dačić.

Napominje da se u dijalogu o Kosovu i Metohiji nije promenilo ništa što se tiče težine situacije.

- Izazovi su ostali isti, možda još jači, pritisci sve teži, od nas se traži sve, a ne nudi gotovo ništa - napomenuo je Dačić i dodao da je zato Vučić i tražio da se obrati i da poslanicima kaže o svoj težini situacije.

Uveren je da Vučić neće podleći pritiscima, da nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova, ali da će uložiti sve da se sačuva mir i dođe do nekog kompromisa.

Dijalog uz posredstvo stranaca, kad stižu predstavnici EP

Što se tiče dijaloga sa ostatkom vanparalmentarne opozicije, u posredovanje Evropskog parlamenta, Dačić kaže da je taj deo još u pripremnoj fazi.

- To pre svega zavisi od agende evropskih poslanika, oni su imali zabranu putovanja. Vreme je da se otpočne i taj deo dijaloga. Razmišlja se o nekom terminu, kad bi oni mogli da dođu u Beograd, između 8. i 11. jula, ali to još nije potvrđeno - rekao Dačić.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.