PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA AMBASADOROM MEKSIKA! Jačanje ekonomske saradnje fokus u odnosima dve zemlje
Ana Brnabić, Foto: Foto: Youtube/TWIN Global - The World Innovation Network

poželela mu dobrodošlicu

PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA AMBASADOROM MEKSIKA! Jačanje ekonomske saradnje fokus u odnosima dve zemlje

Predsednica vlade je zahvalila na principijelnom stavu Meksika

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Država Meksika u Srbiji Karlosom Feliksom o nastavku i jačanju ekonomske saradnje, posebno u oblastima farmaceutske i IT industrije, telekomunikacija, građevinarstva, kao i na polju razvoja turizma i trgovine.

Premijerka Brnabić poželela je dobrodošlicu ambasadoru i iskazala zadovoljstvo povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Meksika i ujedno mu čestitala na tri važne godišnjice koje ta zemlja obeležava tokom 2021. godine.

Predsednica vlade je zahvalila na principijelnom stavu Meksika, nestalne članice SB UN u periodu 2021-2022. godine, na doslednoj podršci nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je poručila da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno ceni i da se, kao predsednica vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateranim odnosima nakon pandemije korona virusa.

Ambasador Feliks podsetio je da je Meksiko uvek imao dobre odnose sa Srbijom, koji datiraju još iz vremena bivše Jugoslavije.

On je naglasio da je neophodno proširiti međudržavnu saradnju u oblastima ekonomije i trgovine, a posebno turizma, s obzirom na to da potencijali postoje sa obe strane.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.