DAČIĆ uputio poziv mitropolitu JOANIKIJU da se izjasni povodom POLITIČKE krize u Crnoj Gori
Ivica Dačić, Foto: Foto: Marina Lopičić

stav

DAČIĆ uputio poziv mitropolitu JOANIKIJU da se izjasni povodom POLITIČKE krize u Crnoj Gori

"Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori", rekao je Dačić

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da bi i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije trebalo da se izjasni povodom političke krize u Crnoj Gori, nastale usvajanjem Rezolucijom o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

"Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer Krivokapić je došao na čelo Vlade jer je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori", rekao je Dačić za TV Pink.

On je ocenio da je donošenje te rezolucije ogromno razočaranje i da je upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske, odnosno da je to deo "dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod, da bi se dokazalo da je Republika Srpska nastala na genocidu".

To je urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva, rekao je Dačić i dodao da se deo vladajuće koalicije ponaša slično vladi koju je predvodio Milo Djukanović.

Dačić je podsetio da je proteklih godina često govorio o aktuelnom crnogorskom predsedniku Milu Djukanoviću i njegovim potezima, ali da sada treba govoriti o budućoj politici Crne Gore.

"Sada više nećemo govoriti o Milu Djukanoviću. Treba da govorimo o drugima koji nose odgovornost. Više ne govorimo o tome kakva je do sada bila politika Crne Gore, već kakva će biti ta politika u budućnosti. I ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gore, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva rezolucija. Treba i mitropolit Joanikije da se oglasi i da se malo pozabavi potezima (premijera) Zdravka Krivokapića. Postoji i tu odgovornost", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve što rade je toliko loše "da će se steći utisak kod naroda da ni Djukanović nije bio tako loš".

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.