LSV: Boriti se za vojvođansku imovinu kao za kosovsku!
Foto: Dragana Udovičić

O nafti i gasu

LSV: Boriti se za vojvođansku imovinu kao za kosovsku!

Iz te stranke je saopšteno da treba pokazati spremnost za zaštitu imovine kao kao što to pokazuje kada je reč o Trepči, Telekomu i drugoj imovini na Kosovu i Metohiji
Objavljeno:

LSV očekuje da republička vlast pokaže jednaku upornost i spremnost za dijalog i po pitanju zaštite imovine i resursa u Vojvodini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz te stranke je saopšteno da treba pokazati spremnost za zaštitu imovine kao kao što to pokazuje kada je reč o Trepči, Telekomu i drugoj imovini na Kosovu i Metohiji.

Kompanija koje treba sačuvati, navode iz ove stranke, nisu samo na Kosovu i Metohiji, ili centralnoj Srbiji. To, smatra LSV, važi i za neobnovljive resurse. Vojvođanska nafta i vojvođanski gas se i dalje crpe uz najnižu rudnu rentu u Evropi, od svega tri odsto, iako zakon propisuje sedam. "Ta razlika se izbija iz novčanika na štetu Vojvodine i njenih lokalnih samouprava, čijim građanima pucaju kuće dok se nafta vadi, a kamioni gaze njive", smatraju u toj stranci. LSV smatra i da je sada pravi trenutak za raskidanje Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom, a da u međuvremenu, dok se to ne desi, rudna renta za tu kompaniju može i mora biti barem zakonskih sedam odsto, s obzirom na to da je ona u okruženju znatno veća, a u Ruskoj Federaciji i tri puta veća.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.