VULIN: Ilegalno prisluškivanje Vučića zloupotreba sistema
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

VULIN PORUČIO

VULIN: Ilegalno prisluškivanje Vučića zloupotreba sistema

"Tu imamo jasnu zloupotrebu sistema, zakona, Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je Vulin.

Objavljeno: 07:24h

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je sinoć da je u slučaju ilegalnog prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića zloupotrebljen sistem, zakon, ali i MUP.

Vulin je na TV Pink, komentarišući rasvetljeni slučaj prisluškivanja predsednika Vučića, kazao da je utvrđeno da je postojalo ilegalno prisluskivanje koje je trajalo najmanje godinu i po dana, a da su za to vreme prisluškivane 26 osobe i nijedna nije bila ni osumnjičena, ni uhapšena.

"Tu imamo jasnu zloupotrebu sistema, zakona, Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je Vulin.

Kada je reč o slučaju nedavno uhapšenog inspektora SBPOK Božidara Stolića, za kojeg se sumnja da je sarađivao sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i odavao im informacije, Vulin kaže da ne može da garantuje da je on jedina ''krtica'' u policiji.

Vulin je naveo da je sve što se tiče hapšenja Stolića i dalje predmet istrage, kao i da se i dalje proverava kakve su se poruke razmenjivale i ko je sve učestvovao u tome.

"Bilo je i težih i opasnijih trenutaka u borbi s ovom bandom koju su predvodili Belivuk i Miljković, ali moralno, ovo je najteži trenutak. Ne za mene, ja sam te ljude upoznao pre šest, sedam meseci, ali Stolić je sa tim ljudima radio, delio hleb, oslanjali su se jedni na druge. I onda vidite da je taj čovek za novac prodavao vaše aktivnosti. Ne mogu da garantujem da je on jedina krtica", rekao je Vulin.

Nedavno je policija uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini, a Vulin ističe da je to još jedan slučaj koji pokazuje da u Srbiji sada nema zaštićenih.

"Nema zaštićenih! Predsednik Vučić je to rekao i svaki put kada on kaže nešto tako značajno doživite napade, a kada se ispune njegove reči, onda se ne smeju. Tako je bilo kada je objavio rat mafiji, kada je rekao da neće biti zaštićenih... Nema zaštićenih! Mi smo vlast i baš zbog toga moramo da vodimo računa! U Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, nema zaštićenih", istakao je.

Prema njegovim rečima, kriminala će uvek biti, ali na MUP-u je da radi na tome da ga svede na najmanju moguću meru.

U tom smislu, Vulin navodi da MUP svakoga dana radi na rasvetljavanju svih kriminalnih slučajeva, kao i da se svakoga dana uhapsi neki narko diler.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.