GRADSKI ODBOR SNS NOVI SAD: Panika opozicije pred sutrašnje izbore
Ilustracija/Izbori, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

saopštenje

GRADSKI ODBOR SNS NOVI SAD: Panika opozicije pred sutrašnje izbore

Oni su, takođe, naveli da se već nekoliko dana, "kroz opskurne medije, iznose neistine o kandidatima, presretanja, 'dobronamerni saveti', pretnje"

Objavljeno:

Saopštenje nekoliko nevladinih organizacija bliskim opozicionom bloku, okupljenom oko Demokratske stranke, predstavlja gomilu laži izazvanih panikom i nemoći pred sutrašnje izbore za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, saopštio je Gradski odbor Srpske napredne stranke.

"Kao što i sami priznaju u obraćanju medijima, gradonačelnik Miloš Vučević u više navrata pozvao je građane da se kandiduju za članove saveta mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz zelene inicijative i peticije", navodi se u saopštenju i dodaje: "To je jedino tačno u tekstu koji su potpisale znane i neznane organizacije sa jedva simboličnim brojem članova. Sve ostalo je neistina do neistine." Devet grupa građana i udruženja uputilo je ranije danas poziv gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da omogući "fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica".

Oni su, takođe, naveli da se već nekoliko dana, "kroz opskurne medije, iznose neistine o kandidatima, presretanja, 'dobronamerni saveti', pretnje".

U odgovoru Gradskog odbora SNS ističe se, međutim, da nikakve pretnje, bar ne od članova Srpske napredne stranke, tzv. nezavisnim kandidatima nisu upućene tokom kampanje.

"Nikakvih 'dobronamernih saveta', niti presretanja kandidata, članova njihovih porodica ili prijatelja nije bilo, niti će biti", kažu novosadski naprednjaci.

"Gradski odbor SNS poziva sve kandidate koji su navodno pretrpeli neprijatnosti da svoja saznanja prijave policiji ili da prestanu da šire po medijima i društvenim mrežama. Ako su optužbe na račun gradonačelnika i naše stranke deo kampanje pred sutrašnje izbore, a očigledno da jesu, onda je to najjadniji mogući način koji su izabrali za sticanje političkih poena", dodaje se u saopštenju.

Kako se podseća, pretnje, otkazi, upadi članova takozvanih Kriznih štabova u preduzeća i institucije sistema i karakteristični su za period od 5. oktobra 2000. do 2012. godine, a tada je vladao neko drugi.

"Da li tzv. nezavisni kandidati, zavisni od raznih Djilasa, Jeremića, Novakovića i ostalih Tepićki, uživaju podršku komšija, kako stoji u saopštenju, videćemo sutra, po zatvaranju birališta. Silno su se prevarili oni koji u saopštenju tvrde da je kandidovanje izazvalo pometnju u redovima Srpske napredne stranke. Mi smo u svakom trenutku spremni da izađemo na izbore na svim nivoima i u fer borbi svakoga ubedl?ivo pobedimo, pa ko voli nek izvoli", zaključuje se u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.