Ko ne podrži Vučićevog kandidata za predsednika Srbije, LETI IZ VLADE
Foto: Beta/Milan Obradović

Ministarka o izborima

Ko ne podrži Vučićevog kandidata za predsednika Srbije, LETI IZ VLADE

Ona navodi da je za nju "potpuno principijelan stav da sve članice vladajuće koalicije, naročito oni koji sede u Vladi Srbije, stanu uz kandidata naprednjaka"
Objavljeno: 09:45h

Podrška svih članova vladajuće koalicije kandidatu Aleksandra Vučića i SNS-a za predsednika Srbije je stvar dobrog vaspitanja. Ko to ne želi, neka izađe iz Vlade, kaže Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i funkcionerka SNS-a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kandidat za predsednika Srbije ispred SNS-a još je u magli, ali je sve izvesnije da će ga podržati sve stranke na vlasti. Zorana Mihajlović navodi da je za nju "potpuno principijelan stav da sve članice vladajuće koalicije, naročito oni koji sede u Vladi Srbije, stanu uz kandidata naprednjaka".

- Njega će odrediti i podržati predsednik vlade u kojoj sede. Takvu odluku smatram i dobrim vaspitanjem jer je Vučić, iako nije morao, u Vladu uveo jedan broj stranaka, pa je red da se oduže - navodi Mihajlovićeva.

Ona navodi da "svaka drugačija odluka partnera njene partije značila bi da oni žele da vode kampanju za predsednika Srbije preko leđa Vučića i popularnosti SNS-a".

foto: Fonet

Da se razmatra ideja o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije prvi je otkrio lider SPS-a Ivica Dačić. On je naveo da je to kompleksno pitanje i da sve zavisi od stava vladajuće koalicije.

- Do sada je SPS imao svog kandidata, ali ne bismo hteli da pravimo štetu zajedničkom kandidatu, osim u slučaju da to bude Zorana Mihajlović - rekao je Dačić.

Među prvima na srpskoj političkoj sceni svoju kandidaturu za predsednika Srbije najavio je Rasim Ljajić, predsednik SDPS-a i ministar trgovine. On je neposredno posle parlamentarnih izbora rekao da će to biti prilika da građani ocene njegov rad, kao i da bi njegovo kandidovanje bilo dobro za stranku.

Posle izjave Dačića da je moguć zajednički kandidat vladajuće koalicije, i sam Ljajić ne isključuje mogućnost da odustane od trke za predsednika Srbije.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.