DAČIĆ OŠTRO :Licemerno je posle svega reći da ne sarađujemo sa Hago
Dačić, Foto: Printscreen

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE

DAČIĆ OŠTRO :Licemerno je posle svega reći da ne sarađujemo sa Hago

Podseća da se dva puta godišnje razmatra izveštaj Rezidualnog mehanizma u Hagu i dodaje da je i na prošloj sednici bilo kritika

Objavljeno:

Licemerno je i bezobrazno da se kaže na sednici SB UN da Srbija ne sarađuje sa Haškim tribunalom nakon svega što je naša zemlja uradila, doživela od tog Tribunala, uključujući i današnju presudu Ratku Mladiću, izjavio je večeras predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

"Ovo nije neočekivano, ali posle svega što je Srbija uradila, posle toliko ljudi koji su završili u Hagu, suđenja, presuda, imate ocenu Srbije koja se bazira na zahtevu za izručenje onih koji se terete za nepoštovanje suda, što je delo koje nije predviđeno našim zakonima", kazao je Dačić za TV Pink.

Podseća da se dva puta godišnje razmatra izveštaj Rezidualnog mehanizma u Hagu i dodaje da je i na prošloj sednici bilo kritika.

Međutim, kako kaže, večeras smo mogli da čujemo kritike u nekoliko segmenta - da glorifikujemo ratne zločince, negiramo genocid.

"To je krajnje licemerno. Srbija sarađuje kada je reč o istrazi i suđenju za ratne zločine, ali ovo nisu ratni zločini", istakao je predsednik parlamenta.

Dačić je primetio i da se ništa od onog što je do sada rečeno na sednici SB ne odnosi na srpske žrtve.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.