ČEDA JOVANOVIĆ USRED EMISIJE IZJAVLJUJE SVAŠTA: Da sam mogao da biram...POMENUO I LEGIJU
Foto: Printscreen

OPALA

ČEDA JOVANOVIĆ USRED EMISIJE IZJAVLJUJE SVAŠTA: Da sam mogao da biram...POMENUO I LEGIJU

Kako je dodao, Jovanović je rekao da je pozvao policijsku stanicu i rekao da to reše oni ili će on.

Objavljeno: 22:44h

Gosti "Hit Tvita" su predsednik Skupštine Srbija Ivica Dačić, lider LDP -a Čedomir Jovanović i novinar Ivan Radovanović.

Jovanović je na početku emisije govorio o incidentu čiji je bio akter, a kada je u naletu besa razbio staklo na jednom restoranu brze hrane.

- Da sam mogao da biram sagovornike, ne verujem da bih ovako dobro izabrao - rekao je Jovanović i dodao da Radovanovića poznaje 40 godina.

Ne dopada mi se pesma o Legiji, te bitanke, Hijene ispod mog prozora i ne očekujem da neko rešava moje probleme i nikada nisam. Žao mi je škode i svakog čoveka koje bio svedok toga, a da je tu prolazio. Ja sam se vraćao svojoj kući, nisam išao u njihove i jazbine i brloge. Imam pravo da biram okuženje u kojem ću da živim. Neće mi ulaziti u kuću nogom, kako su navikli, rekao je Jovanović.

On je naveo da je ljut na direktora polcije jer pokušava da izbegne odgovornost.

Lider LDP je rekao da je pozvao predsednika Srbije.

- Rekao sam mu da više nije odgovor da odemo ni on, ni ja, jedini odgovor je da pokušamo da razumemo jedan drugog. Nisam krio svoje ponašanje. Ovo što se meni dešava više niko ne može da razume - rekao je Jovanović i dodao da nema problem sa navijačima, nego sa huliganima..

- Ne mogu tako više da živim, da se vozim gradom u džipu, da me neko maltretira - rekao je Jovanović.

Predsednik LDP je rekao da je sam pozvao policiju i sam sebe prijavio i napomenuo da je više puta imao problema sa navijačima.

Ne pada mi na pamet da ikada više pravim kompromise i okrećem glavu od suštine. Mi smo razoreno društvo. Neko je od tih ljudi napravio to što su danas. Ovde se ne razgovara, već se reži, laže i ujeda, rekao je Jovanović.

Radovanović je rekao da incidentima koji mogu da se dogode treba da se bave oni čiji je to posao i da ga više brinu reakcije u medijima i na društvenim mrežama.

- Oni govore o činjenici da živimo u društvu koje više voli da se bavi tuđim životima nego svojim - rekao je Radovanović.

Kako je dodao, Jovanović je rekao da je pozvao policijsku stanicu i rekao da to reše oni ili će on.

Dačić je podsetio da je Jovanović ranije imao policijsko obezbeđenje, na osnovu bezbednosnih procena.

- Situaciju treba sagledati ne sa aspekta njegovog odnosa sa policijom, već sa aspektna pretnji koje imao - rekao je Dačić i dodao da je potrebno odvojiti da li je njegovo ponašanje bilo u redu ili ne i kakave su bezbednosne pretnje koje postoje.

- Ne zna se da li će se pandemija nastaviti. Srbija je prva zemlja u Evropi koja proizvodi ruske vakcine u Evropi, a za Rusiju je to pobeda njohove nauke - rekao je Dačić i ukazao da je ta vest dobila veliku pažnju u Rusuji.

Ova godina je pokazala da država u kojoj živom je jedna od onih koja na ozbiljan način promišlja i sadašnjost i budućnost. Krenuli smo od nabavke maski, pa respiratora, pa sa izgradnjom bolnica, nabavkom vakcina, pa sa sada i njihovom proizvodnjom, rekao je Radovanović.

Jovanović je navao da je u poslednjih godinu dana 47 dana proveo u bolnici, od čega 25 na intenzivnoj nezi.

- Ova zemlja ima puno toga što je pogrešno, ali pošteno je da iskažemo poštovanje prema onima koji su od Srbije napravili zemlju u kojoj možete da primite četiri različite vrste vakcine - rekao je Jovanović.

Kako je rekao, Srbija je jedina bila sposobna da sprovede proizvodnju ruske vakcine od početka do kraja.

Radovanović je ocenio da slučaj Rio Tinto govori sve o političkom životu kod nas.

- Izgelda da imamo samo jednog čoveka koji se stvarno bavi politikom. Imate Vučića koji drži konferenciju za medije, priča o planovima, podacima, pokazao je papire i Mariniku sa parolama od pre 100 godina. Oni samo jedno isto lupetaju. Ponekad mi izgleda da Vučić ima više odgovora nego oni glupih pitanja. Oni ne pričaju o elementarnim stvarima - rekao je Radovanović.

Dačić je istakao da projekat postoji već 17 godina i o njemu se govorilo u vreme kada je on ušao u vladu 2008. godine.

- Vučić jeste zainteresovan za taj projekat kao državnik, kako bi Srbija od toga imala koristi - rekao je predsednik Skupštine Srbije i dodao da je ovo kao i u mnogim drugim temama pokušaj skretanja pažnje sa nepostojanja ozbiljnih programa u opoziciji.

Kako je dodao, ako će to doneti boljitak građanima i ako neće ugroziti životnu sredinu ne vidim u čemu je problem.

Dačić je naveo da se ovim pokazalo da šta god da Vučić uradi pa makar bilo i dobro nikada ne nailazi na pozdravljanje.

- Nisam bio u gradskoj vlasti i ne poznajem Jovičića - rekao je Dačić i dodao da je moguće da jedna istraga traje dve godine.

Jadno je da mi ovde razapinjemo tog čoveka. Ja nisam nikada u životu čuo za taj problem zbog kog je uhapšen. Neka svako radi svoj posao, rekao je Jovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.