Brnabić razgovarala sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke, Alesandrom Bragoncijem
Ana Brnabić, Foto: Profimedia

saradnja

Brnabić razgovarala sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke, Alesandrom Bragoncijem

Premijerka je ukazala da su projekti u oblastima obrazovanja, naučnih istraživanja i razvoja od izuzetnog značaja za Vladu Srbije

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandrom Bragoncijem o nastavku saradnje i podršci te institucije prioritetnim projektima vlade.

Premijerka je ukazala da su projekti u oblastima obrazovanja, naučnih istraživanja i razvoja od izuzetnog značaja za Vladu Srbije, a među njima je visoko na lestvici Projekat „Povezane škole“, koji se odnosi na digitalizaciju škola u Srbiji. Takođe je istakla značaj ulaganja u istraživanje i inovacije, sa posebnim značajem naučno-tehnoloških parkova.

Predsednica vlade je dodala da su među vladinim prioritetima, koji su deo sporazuma sa EIB, i izgradnja gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad-Bugarska granica, završetak izgradnje kliničkih centara u zemlji, kao i izgradnja železnice Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom.

Sagovornik srpske premijerke rekao je da njegov tim radi u punom kapacitetu na realizaciji projekata koji su započeti, kao i da žele da budu deo Zelene agende s obzirom na to da imaju pun uvid u značaj očuvanja životne sredine. Bragoncije je zaključio da se nada nastavku dobre saradnje i da je njemu i timu koji vodi važno da budu deo značajnih projekata Vlade Srbije.

Bonus video:

00:21

PALA OPASNA BANDA PREVARANATA U BEOGRADU: Pogledajte akciju policije! Kod uhapšenih pronađen pištolj i lažne značke (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.