VUČEVIĆ: Vuletiću, da li si tako zadrigao i bahat mislio kako su se osećali Goksijevi roditelji dok si jeo ćevape?
Miloš Vučević, Foto: Samo Novi Sad

REAKCIJA

VUČEVIĆ: Vuletiću, da li si tako zadrigao i bahat mislio kako su se osećali Goksijevi roditelji dok si jeo ćevape?

Vučević: Vuletiću, odvratan si! Da li si tako zadrigao i bahat mislio kako su
se osećali Goksijevi roditelji dok si jeo te ćevape!

Objavljeno:

Potrpredsednik SNS Miloš Vučević o smeni pojedinih funkcionera stranke kaže da je to čin demokratije. On se, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, osvrnuo na postupke bivšeg potpredsedmik Partizana Vladimira Vuletića I optužbama na račun sina predsednika Danila, pritom komentaršiću njegovo morbidno gostovanje na jednoj televiziji.

Ništa nije slučajno

- Bio šam šokiran kada sam to gledao. Vuletićevo poslednje ophođenje I ismejavanje onog što je dokazano I što će biti dokazano a to je da se pripadnici klana Belivuk buvalno mleli ljudsko meso I pravili ćevape. A ovaj bolesnik Vuletić imitira da jede ćevape od Goksija. Da li je za trenutak zamislio kako je porodici Goksija, gde oni očekuju istinu o tome kako je ubijen? I on onako debeo, zadrigao, bahat šalje poruku da je to za njega neka komedija, sprdnja, komedija. Gore nešto odavno nisam video u Srbiji u kojoj je bilo svega. Ali to neko smišljeno I to nije pitanje nekog lošeg smisla za humor, već pitanje da neko pruža defakto snažnu medijsku podršku kroz tajkunske medije onima koji treba da odgovaraju za najteža krivična dela. I tu je jasna sprega sa onima koji su u zatvoru i onima koji ih medijski podržavaju. Kao što kada pričate o nekim političirima iz SNS koji su do juče bili najgori, a danas postali odjedanput simboli za stradalnike u nekim navodno staljinstičkim procesima. Ono što je uradio Vuletić je stvarno da gađenje I odvratno. Zaćuti čoveče I sram te bilo! I tebe i one koji te puštaju da to radiš u TV programu. Barem se izvini roditeljima nastradilih. A šta će da rade kada se utvrdi na sudu da se to desilo. Bojim se da to tada nećemo ništa čuti, kao ni za Jovanjicu… - izričit je Vučević.

Izjašavanje odbora SNS je čin demokratije

Osvrćući se na pitanje smene Nebojše Stefanovića kaže da tema oko bivšeg ministra policije je postala dominatna ali nije bila jedina.

- Očigledno je članstvo to definisalo kao najveći politički problem za stranku, ali nije bilo zabranjeno da se priča o bilo kome, niti možemo da kažemo da nije bilo izuzetaka da se nije pričalo o drugima - naglasio je Vučević a na pitanje da li je bilo neke direktive odgovara:

- Apsolutno ne. Ne mogu ne da dočaram ni sebi a ni drugima koliki je stepen demokratije u SNS u odnosu na druge stranke. Možda to nekom nije atraktivno, ali kto je suština jedne stranke da svako kaže šta želi. Mislim da je to nešto što treba da negujemo I čuvamo, I mislim da je to dobro ne samo za SNS već I za Srbiju. Ne bežimo da pričamo o svim stvarima pa I onima koje nisu tako prijatne I nemam dilemu da će SNS iz svega ovoga izaći jači. Konačan sud će dati predsedniik, predsedništvo I glavni odbor. Čeka nas iskupština stranke I to bi trebalo da se održi u oktobru ako epidemiološka situacija to dozvoli I o svim pitanjima će se razgovarati na stranačkim organima.

Stranka utvrđuje političku odgovornost

Na pitanje da li kako je to rečeno u zaklljučaka pdbora SNS da je Stefanović ugrožio bezbednost predsednika Vučević odgovara:

- Mi nemamo dokaze o da li je Stefanović naložio da se predsednik prisluškuje, ali postoji objektivna odgovornost da se to dešavalo u okviru ministrastva dok je on bio na njegovom čelu. Pođimo o toga da Nebojša Stefanović nije znao opet postoji objektivna opdgovornost, vi ste predlagali te kadrove, šest godina vodili taj resor … Stranka utvrđuje političku odgovornost, a drugu će dati eventualno sud. Ja sam uneo treću komponentu a to je moralna odgovornost. Rekao sam da sam na njegovom mestu podneo bih ostavku na sve funkcije, ali verujem da sebe nikada ne doveo u tu poziciju. U DS bilo mnogo oceubica stranke

- SNS pokazuje ovim unutarstranačku demokratičnost. Ono što me izuzetno nervira i iritira je da se da to prikazuje kao jedan staljinistički proces I to od strane onih koji koji su sporovodili najgore političke čistke. Mi smo imali da je Đinđić izbacio Vuksanovića, Tadić Vuka Jeremića, Đilas Tadića, Bojan Pajtić Đilasa, Šutanovac sve resetovao a zatim došao Lutovac da ugasi stranku. To je klasičan staljinistički proces. I oni nam drže lekcije, to je jedan festival licemerja. Ko god kaže nešto on je bot, glasnogovrnik Aleksandra Vučića, sendvičar lili krezubi ne znam šta… Ispada da moje obrazovanje, status mi ne dozvoljava da kažem bilo šta.

SNS je neko koji je od građana dobio legitimitet da vodi politiku i sprovodi izvršnu vlast.

- I kada krenemo da ocenjujemo kažu da je politički sud, kada ne onda kažu da prikrivamo ili ne zna šta već. O tome da ima zaštićenih pričaju oni koji su čistili svoje prethodnike i bili oceubice svoje stranke.

Raduje me Vučićeva najava borbe protiv fudbalske mafije

Vučević je istakao da ga raduje da što je predsednik osim borbe protiv organizovanog krimala I razračunavanje sa klanovima, najavio I borbu protiv fudbalske mafije u čemu mu pruža punu podršku. Potpredsednik SNS ističe da da za sada postoje indicije da je neko iz policije pokušavao da isfrabikuje aferu Jovanjica I da u sve uvuče Andreja Vučiča a time I predsednika.

- Na isti način su hteli da urade I sa aferom Gakovo koja takođe nema nikave veze za porodicom Vučić. Ali to je mogao da uradi samo neko ko je bio deo sistema. Što se tiče Jovanjice najvažnije da optuženi budu osuđeni u tom procesu, ali politički epilog mora biti ko je fabrikovao tu aferu i ko je fabrikovao laži protiv Andreja i Aleksandra Vučića. Nadam se da mi predsednik Vučić neće zameriti kada je pitao predstavnike EU zašto se našlo u izveštaju niko nije hteo ništa da kaže, Tako se kalemi laž na laž…rekao je Vučević.

Bonus video:

09:43

TAKI ISKRENO ZA ESPRESO O MAJINOM NERVNOM SLOMU I VEZI SA NATAŠOM MOSKVOM!!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.