Premijer posetio Kališ: Vučić oduševljen akvarelima ruskog umetnika! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

prijateljstvo moskve i beograda

Premijer posetio Kališ: Vučić oduševljen akvarelima ruskog umetnika! (FOTO)

Izložba ruskog slikara Sergeja Andrijake otvorena je u paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu, a svečanom otvaranju prisustvovao je premijer Aleksandr Vučić
Objavljeno: 15:14h

Izložba u Cvijeti Zuzorić otvorena je u okviru manifestacije "Dani Moskve u Beogradu".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Andrijaka je narodni umetnik Ruske Federacije, član ruske akademije umetnosti i jedan od najcenjenijih akvarelista Rusije. Izlagao je na više od 500 izložbi širom sveta.

foto: Filip Plavčić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da je ponosan na činjenicu što se unapređuje prijateljstvo između Beograda i Moskve i Srbije i Ruske Federacije, i da će se na tome raditi i u narednom periodu.

foto: Filip Plavčić

- Saradnja u oblasti kulture i umetnosti dodatno zbližava narode i upotpunjuje, naše ionako veoma snažne međusobne emocije - istakao je on i dodao da mu je velika čast što je imao priliku da u društvu umetnika iz Rusije pogleda veličanstvenu izložbu njegovih i radova njegovih učenika.

foto: Filip Plavčić

- Čak i ljudi koji su laici, kao što sam ja, mogu da kažu da je ova izložba veličanstvena. Kada se izmaknete od ovih akvarela, vidite u trodimenzionaloj varijanti koliki je on majstor, što se retko viđa - rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.