RAZGOVORI U MINISTARSTVU ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE: Najavljena PRVA poseta ministra odbrane UJEDINJENOG KRALJEVSTVA
Razgovori u Ministarstvu odbrane Republike Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

ministarstvo odbrane

RAZGOVORI U MINISTARSTVU ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE: Najavljena PRVA poseta ministra odbrane UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Republici Srbiji tokom ove godine

Objavljeno:

Danas je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao u okviru bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske koje se održavaju u Beogradu, sa direktorom za evroatlantsku bezbednost u Ministarstvu odbrane UK Dejvidom Hogan-Hernom.

Britanska strana je ovom prilikom potvrdila svoju odluku o daljem učešću u KFOR na Kosovu i Metohiji do 2023. godine i povećanju brojnog stanja svog kontingenta. Sagovornici su, takođe, istakli i značaj unapređenja vojnoekonomske saradnje, a dve strane su se saglasile i o potrebi jačanja dijaloga na visokom nivou.

1 / 2 Foto: Ministarstvo odbrane

Kako je na sastanku istaknuto, Plan bilateralne vojne saradnje i rezultati bilateralnih konsultacija u oblasti bezbednosne i odbrambene politike predstavljaju dobru osnovu za realizaciju posete ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Republici Srbiji tokom ove godine.

Stefanović i Hogan-Hern osvrnuli su se na predstojeću multinacionalnu vežbu „Platinasti vuk“ koja će se u junu održati u Republici Srbiji i na kojoj će učestvovati oko 70 pripadnika Oružanih snaga Velike Britanije, a britanska strana najavila je da će danu visokih zvanica tokom pomenute vežbe prisustvovati i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/MInistarstvo odbrane)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.