ĆERKU MI TERALI DA PIJE DROGU, SINU ŠTAMPALI UMRLICE: Čeda Jovanović tvrdi da mu PRETE I SMRĆU!
Lider LDP-a, Čeda Jovanović, Foto: Printscreen N1

strašno!

ĆERKU MI TERALI DA PIJE DROGU, SINU ŠTAMPALI UMRLICE: Čeda Jovanović tvrdi da mu PRETE I SMRĆU!

Predsednik Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, naveo je kako je danas samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je dodelila policija pre dve decenije

Objavljeno:

Lider LDP-a, Čeda Jovanović, to je uradio iz revolta jer ga je policija ranije danas obavestila da, kako tvrdi, povlače obezbeđenje njegovoj deci. On kaže da su ga o tome danas obavestili ljudi iz Uprave za obezbeđenje ličnosti, a on je, kako kaže, tražio da mu napismeno daju procenu po kojoj je to odlučeno.

- Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: 'Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!' I vratio sam obezbeđenje, rekao je Jovanović i dodao da smatra da za ovakvu odluku ne postoji bezbednosno opravdanje.

Lider LDP-a je naveo kako na dnevnom nivou preko društvenih mreža dobija, kako kaže, pretnje smrću. Tako je u jednoj od poruka koja je nedavno ostavljena na Fejsbuku pisalo: "Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima", a u drugoj piše: "Treba čoveka pustiti da živi, ali mu prvo pobit svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema."

Čedomir Jovanović je naveo kako je šokiran ovakvom odlukom o ukidanju obezbeđenja njegovoj deci i ispričao jednu situaciju iz tržnog centra koja se desila, kako tvrdi, njegovoj ćerki.

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u 'Mek', a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju, tvrdi Čedomir Jovanović i dodaje:

- Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih.

Jovanović tvrdi da je kasnije navodno utvrđeno da je prah koji su sipali u sok ustvari droga MDMA (ekstazi). Kako kaže, nakon toga je on sa decom bio u policiji, gde su dali izjavu, a u MUP-u su ga navodno zamolili da o ovome ne priča u javnosti.

- Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kada putuje zbog školovanja u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe, pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao, rekao je lider LDP-a i dodao da je njemu pre nekoliko dana dok je stajao na semaforu, jedan čovek koji je bio na stajalištu skinuo pantalone i navodno mu pokazao polni organ.

On kaže kako je cela ta scena trajala tri minuta, kao i da niko iz njegove pratnje navodno nije odreagovao.

- I da nisam bio tu i da nisam štićena ličnost, pa valjda je red da sankcionišu onoga ko narušava javni red i mir, kaže Jovanović.

Čedomiru Jovanoviću je obezbeđenje, kako kaže, dodeljeno februara 2001. godine nakon što mu je ispod automobila postavljena bomba. Posle tri godine, kako kaže, vlada Vojislava Koštunice mu ukida obezbeđenje, ali mu već nakon sedam dana vraća jer je procena policije bila da je lider LDP-a ugrožen.

Jovanović, supruga i sin - u tom trenutku jedino dete - dobijaju obezbeđenje, a obezbeđenje je postavljeno i ispred zgrade u kojoj su živeli. U međuvremenu, svako dete je dobijalo pratnju jer je procena bila da je neophodno.

Bonus video:

24:41

VECERNJI DNEVNIK 13.05.2021.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.