Dačić: Srbija će puštati migrante, ali postoji jedan uslov!
Foto: Fonet

štiti naše interese

Dačić: Srbija će puštati migrante, ali postoji jedan uslov!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija neće podizati ograde, ali da mora da zaštiti svoje interese, jer ne može da podnese najveći teret migrantske krize
Objavljeno:

- Ta situaciji od nas zahteva punu koordinaciju sa zemljama koje se nalaze iznad nas na toj (Balkanskoj) ruti - Mađarskom, Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, a naravno mi veoma budno motrimo i šta se dešava između Turske i Evropske unije, odnosno da li će ponovo doći do to migrantskog talasa - izjavio je za B92 Dačić.

On je dodao da je presednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bio nezadovoljan rezultatima nedavnog sastanka premijera u Beču, jer nije usaglašena jedinstvena politika Evropske unije prema migrantima.

foto: Beta/Milan Obradović

- Te zajedničke evropske politike nema. Sve zemlje se ponašaju u skladu sa svojim interesima na toj ruti. Srbija mora da vodi računa o svojim interesima - rekao je Dačić.

U Mađarskoj je juče propao referendum o uvođenju kvota EU za raspodelu migranata, jer se nije odazvao dovoljan broj građana.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ranije danas da će Srbija zatvoriti granice za migrante, ako zemlje EU ne budu htele da ih prihvate.

foto: Fonet

Rezultati izbora u Srebrenici se moraju poštovati

Dačić je rekao da se rezultati izbora moraju poštavati svuda pa i u Srebrenici dodajući da ne treba niko da se ljuti, kao i da nikakvih problema u Srebrenici neće biti ukoliko dođe do promene vlasti.

- Koliko vidim izbori u BiH su protekli u relativnoj mirnoj atmosferi i svi sada treba da se okrenu svojim svakodnevnim aktivnostima. Svi treba da gledaju šta su nam zajednički interesi - rekao je on.

Kaže da se seća i vremena kada su Srbili bili načelnici, pre aktuelnog načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, pa nije bilo tih problema.

foto: Nemanja Pančić

- Treba da spuste loptu. Nisu potrebne nikakve izjave koje izlaze van izbornog procesa. Izbori su ono što mora da se poštuje svuda pa i u Srebrenici - rekao je Dačić koji boravi u Budimpešti.

Prema njegovim rečima, tu se pokazuje jedna druga stvar.

Prošloga puta se desilo da su Srbi bili nejedinstveni i onda je Duraković izabran za predsednika, a sada su propali svi pokušaji da se lažno dođe do toga, rekao je Dačić.

Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković ne priznaje poraz na nedeljnim lokalnim izborima, čeka zvaničan rezultat i poručuje da su Bošnjaci spremni na sve, osim da srpski kandidat Mladen Grujičić bude načelnik tog grada.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.