Nikolić: Moraćemo da zatvorimo granicu za migrante!
Foto: Fonet

teška odluka!

Nikolić: Moraćemo da zatvorimo granicu za migrante!

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da zatvori granicu
Objavljeno:

Nikolić je rekao da Beograd svakodnevno pregovara sa Briselom i da Srbiji nije potrebno više od 5.000 ili 6.000 mesta za smeštaj migranata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Mi granicu moramo da zatvorimo za migrante, jer nisu ni želeli da budu ovde i žive sa nama, rekao je Nikolić novinarima u Palati Srbija.

On je dodao da ako se EU nije "naljutila" na Mađarsku zbog odnosa prema migrantima, neće ni na Srbiju.

Tomislav Nikolić: Izetbegović da objasni poređenje Dodika i Gadafija!

Takođe je istakao kako je neverovatno da je Srbija prva zemlja koja na Balkanskoj ruti registruje migrante, "kao da su pali s neba".

Povodom povodom mogućeg izbora Srbina za načelnika Opštine Srebrenica, Nikolić je rekao da to ne sme ništa da promeni, posebno prema onome zločinu koji se tamo dogodio.

foto: AP

- Desio se zločin, lokalna samouprava ga obeležava i to što će Srbin upravljati gradskom administracijom ne znači kako ćemo mi iz Srbije zaboraviti to što se dešavalo u ratu. Mi smo grehe onih koji su iz našeg naroda prepoznali, priznali, ožalili i nećemo da zaboravimo, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da mu je zanimljivo za istraživanje to što je u Hercegovini pobedila Dodikova stranka, što do sada, podsetio je, nije bio slučaj.

To bi, kako je naveo, trebalo da znači da će se sprovoditi celokupna državna politika na celoj teritoriji RS preko lokalnih samouprava, dodajući da je posao lokalne administracije da razgovara sa građanima i da im učini život lakšim.

- Nadam se da će Hercegovina sada postati u svakom smislu deo RS. Čini mi se da je do sada bila zapostavljena, da je došlo do pražnjenja teritorije i da je naseljenost Hercegovine bila u pitanju, rekao je Nikolić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.