VUČIĆ NA PROSLAVI DANA EVROPE: Cilj Srbije punopravno članstvo u EU i kompromisno rešenje za Kosovo!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen Youtube

važno

VUČIĆ NA PROSLAVI DANA EVROPE: Cilj Srbije punopravno članstvo u EU i kompromisno rešenje za Kosovo!

Svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković

Objavljeno: 21:02h

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope na poziv šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Sema Fabricija.

Svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Youtube

Svečanost je počela izvođenjem himni Srbije i EU.

- Kovid je poslednji stres izazov i EU je pokazala spremnost da reaguje. Prvi put smo uspostavili jedinstven mehanizam za distribuciju medicinske opreme i vakcina. Pandemija nas nije sprečila da postignemo novi konsenzus za buduće decenije. Nije preusmerila ni naš fokus za Zapadni Balkan: Mnogo je posla pred nama, ali čvrsto stojimo na tom putu - rekao je Fabrici i naglasio da je EU izvezla oko 200 miliona vakcina protiv kovida.

Vučić je svima u Srbiji i EU čestitao Dan Evrope.

- Imamo nadu da će naša dostignuća na evropskom budu biti vrednovana. Punopravno članstvo u EU uz kompromisno rešenje za KiM su ciljevi naše zemlje - rekao je Vučić i naglasio da su veoma važne reforme u oblasti vladavine prava.

Vučić je rekao da nikome u Srbiji nije lako kad se čuje kritike od EU.

- EU je nesumnjivo najveći donator i investitor i daleko najveći trgovinski partner Srbije - rekao je predsednik.

Pre sedam godina kompanije iz EU su prema njegovim rečima zapošljavale tri puta manje ljudi nego danas. Vučić je podsetio i na nedavnu istorijsku podršku EU za infrastrukturni projekat izgradnje pruge do granice sa Sverenom Makedonijom.

- Evropu smatramo svojom kućom i želimo da joj damo koliko možemo - naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić i Sem Fabrici
foto: Printscreen Youtube

Na kraju svečanosti ambasador Fabrici i predsednik Srbije simbolično su posadili biljke na mapi zelene agende Evrope. U pitanju je pobednički rad studenata FPN koje je Delegacija EU raspisala povodom Dana Evrope.

Zvanice su imale priliku da pogledaju 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada beograda i interaktivnu izložbu ''Priče iz Srbije''.

Bonus video:

03:48

PREDSEDNIK VUČIĆ NA DANU SEĆANJA U DONJOJ GRADINI

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.