Vučić sa Godfrijem: Evrointegracije su neophodne! (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: INSTAGRAM / SCREENSHOT

saglasni

Vučić sa Godfrijem: Evrointegracije su neophodne! (FOTO)

- Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan - poručio je Vučić, saopštila je pres služba predsednika

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa američkim ambasadorom Entonijem Godfrijem rekao da bi SAD mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan.

- Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan - poručio je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da su evropske integracije neophodne pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u određenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka.

Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva. On je istakao i da je za Srbiju od velikog značaja američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje.

Vučić i Godfri razgovarali su i o nastavku sprovođenja Vašingtonskog sporazuma kao i o bilateralnoj saradnji, posebno u svetlu obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa.

Predsednik Vučić je rekao da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

- Srbija je uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom - istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana. Stoga je istakao da bi češće posete na visokom nivou potvrdile takvu opredeljenost dveju zemalja i u isto vreme izrazio nadu da bi američki predsednik mogao da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su se saglasili da je potrebno više projekata od obostranog interesa i, s tim u vezi, naglasili značaj angažovanja regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.