Rusi žele Emira Kusturicu za predsednika Srbije!
Foto: AP

da li bi glasali za njega?

Rusi žele Emira Kusturicu za predsednika Srbije!

Rusija je spremna da ga podrži na sve moguće načine u trci na predsedničkim izborima, čak se može reći i da su Rusi pokrenuli celu tu priču, odnosno predložili Kusti da se kandiduje
Objavljeno: 07:36h

Putin gura Kustu u predsedničku trku! Uveliko je počelo da se šuška da će se Emir Kusturica kandidovati za predsednika Srbije, a on u tome ima apsolutnu podršku Rusije, objavio je "Alo"!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Svima je veoma dobro poznato koliko je Kusturica blizak Rusiji, pa i prvom čoveku te zemlje Vladimiru Putinu. Rusija je spremna da ga podrži na sve moguće načine u trci na predsedničkim izborima, čak se može reći i da su Rusi pokrenuli celu tu priču, odnosno predložili Kusti da se kandiduje - otkriva izvor ovog lista.

Politički analitičari ocenili su kakve realno šanse ima Kusturica.

- On ima taj preduslov da je poznat široj javnosti, a to je važno za predsedničkog kandidata jer anonimni ljudi nemaju nikakve šanse. Kusturica ima i tu okolnost da je uspešan u struci kojom se bavi, ali uspeh u svetu filma nije garancija za uspeh u svetu politike. Treća stvar, Kusturica se često izjašnjava o političkim temama, dakle, ne bi bilo veliko iznenađenje da se kandiduje. Potpuno druga stvar je kampanja, koja podrazumeva sučeljavanje i rad na terenu, pitanje je da li bi on išao kao nezavisni ili kao nečiji kandidat - kaže politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.