Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije!
Skupština Srbije, Foto: Zorana Jevtić

prvi put izabrani

Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije!

Predsednik Narodne skupštine izrazio je uverenje da će novoizabrane sudije suditi nezavisno i nepristrasno

Objavljeno: 15:09h

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na 4. i 7. sednici Prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije, održanim 25. marta i 14. aprila, položile su danas zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Predsednik Narodne skupštine izrazio je uverenje da će novoizabrane sudije suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", poručio je Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve prisustvovali su ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, zamenik predsednice VS S Aleksandar Pantić, generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković, saopšteno je iz parlamenta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.