Vučić besan na Dodika: Posle referenduma zahladneli odnosi!
Foto: Beta

Zbog referenduma

Vučić besan na Dodika: Posle referenduma zahladneli odnosi!

Kakav mu je trenutni stav, Vučić nije krio ni u intervjuu italijanskoj “Republici”: “Pogledajmo referendumsku Bosnu, bosanski Srbi tvrde da su za EU, a pričaju o Bošnjacima na najgori način“
Objavljeno:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ljut je na predsednika RS Milorada Dodika zbog inaćenja i suprotstavljanja uticajnom delu međunarodne zajednice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ipak, kako smatraju analitičari, zarad strateških ciljeva, regionalne stabilnosti, ali i sopstvenog rejtinga, Vučić će progutati bes koji oseća prema Dodiku nakon održanog refenduma.

Kakav mu je trenutni stav, Vučić nije krio ni u intervjuu italijanskoj “Republici”: “Pogledajmo referendumsku Bosnu, bosanski Srbi tvrde da su za EU, a pričaju o Bošnjacima na najgori način“.

Emocije na relaciji Dodik-Vučić više se mogu opisati kao vrsta političke razočaranosti, a manje kao ljutnja ili povređena sujeta, kojih kod državnika ne bi smelo da bude, smatra Bojan Klačar iz Cesida.

- Ne verujem u lične odnose u politici, ali sam siguran da je Vučić očekivao malo više taktičnosti od Dodika i da će prema njemu postupati suzdržanije ubuduće. S druge strane, između Srbije i RS postoje strateški važni interesi i zato mislim da se neće desiti nikakav radikalni scenario narušavanja odnosa. Ovo je samo prolazno zahlađenje - kaže Klačar.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.