VUČEVIĆ: Zdravlje je na prvom mestu, Novi Sad će najkasnije do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu!
Miloš Vučević, Foto: Kurir

NOVA KOVID BOLNICA

VUČEVIĆ: Zdravlje je na prvom mestu, Novi Sad će najkasnije do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu!

Novom Sadu fali opšta bolnica, zbog čega sekundarni nivo zdravstvene zaštite nije na nivou koji bismo želeli, a ovo je koncept koji smo dugo čekali i put kojim se konačno možemo izboriti za opštu bolnicu

Objavljeno:

Zdravlje nam je na prvom mestu, i svesni smo da nema zdravlja ako nemamo gde da se lečimo, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

- Novi Sad će, stoga, najkasnije do 1. septembra dobiti novu kovid bolnicu, budući da je u četvrtak Vlada Srbije donela zaključak o početku njene izgradnje. Ova bolnica će biti u kovid sistemu dok traje pandemija, imaće kapacitet od 600 kreveta, a kad prestane potreba za tim, biće deo Kliničkog centra Vojvodine ili kako to već bude definisalo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Novom Sadu fali opšta bolnica, zbog čega sekundarni nivo zdravstvene zaštite nije na nivou koji bismo želeli, a ovo je koncept koji smo dugo čekali i put kojim se konačno možemo izboriti za opštu bolnicu. Zdravlje Novosađana nema alternativu, investicije u zdravstveni sistem će to i dokazati! - rekao je on.

Bonus video:

02:17

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Miloš Vučević

(Espreso/Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.