NA STOLU VAŽNA PITANJA: Vučić sa predstavnicima Atlantskog saveta!
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram/Printscreen

bitno

NA STOLU VAŽNA PITANJA: Vučić sa predstavnicima Atlantskog saveta!

Konstatuje se da zemlja izlazi iz pandemije brzim koracima vakcinacije, "vakcinalnom diplomatijom" u regionu i ambicioznim planovima za ekonomski oporavak

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara danas sa predstavnicima Atlantskog saveta (Atlantic Council) o situaciji u vezi sa pandemijom KOVID-19, kao i o regionalnim pitanjima i spoljnopolitičkim prioritetima zemlje.

U najavi Atlantskog saveta navodi se da će se razgovor baviti izgledima američko-srpskih odnosa pod novom američkom administracijom, pitanjem kakvu ulogu SAD i EU mogu igrati radeći zajedno na unapređivanju evroatlantske perspektive zapadnog Balkana, te kako Srbija može sarađivati sa susedima na promociji postpandemijskog oporavka kroz regionalnu ekonomsku saradnju, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, ali i o domaćim političkim kretanjima i geopolitičkom uticaju u regionu.

Diskusija je deo inicijative #BalkansForvard, koordiniranog napora za podsticanje demokratskog, sigurnog i prosperitetnog zapadnog Balkana čvrsto integrisanog u evroatlantsku zajednicu.

U najavi se dodaje da je Srbija centralni akter u budućnosti zapadnog Balkana i cele Evrope, slobodne i mirne.

Konstatuje se da zemlja izlazi iz pandemije brzim koracima vakcinacije, "vakcinalnom diplomatijom" u regionu i ambicioznim planovima za ekonomski oporavak.

Podseća se i da je Srbija zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, te da se i dalje suočava sa političkim i geopolitičkim vetrovima u zemlji i inostranstvu.

Uvod u razgovor dao je izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson, a sa Vučićem u Predsedništvu Srbije razgovara Maja Piščević.

Bonus video:

04:35

EMOTIVNI GOVOR OLIVERE BALAŠEVIĆ Đole je svoju zaostavštinu ostavio deci i fakultetu

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.